Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ψωμί χωρίς ζύμωμα

Ένα υπέροχο ψωμί χωρίς ζύμωμα από την φίλη μας Αναστασία. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 55 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 250 γραμμάρια αλεύρι
  • 1/2 κουτ.του γλυκού αλάτι
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • Χλιαρό νερό όσο πάρει

Εκτέλεση

  1. βάζω το αλεύρι σ ένα μπόλ, ρίχνω το αλάτι, τη μαγιά και ανακατεύω, προσθέτω το ελαιόλαδο και χλιαρό νερό όσο πάρει, ανακατεύουμε μ’ ένα κουτάλι, όχι πολύ και ας κολάει η ζύμη.
  2. Σκεπάζουμε το μπόλ με μια πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 12 ώρες.
  3. Αφού περάσουν οι 12 ώρες, βάζουμε στη γάστρα μας λαδόκολα, πασπαλίζουμε τη ζύμη μας με λίγο αλεύρι και τη ρίχνουμε όπως είναι στη γάστρα.
  4. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.
  5. Το ψωμί θα είναι τραγανό απο έξω και αφράτο απο μέσα, ιδανικό για βούτημα σε σούπες κ.τ.λ.
  • Author: Greekouzina
  • Prep Time: 10 λεπτά
  • Cook Time: 45 mins
  • Category: Ζύμες
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 264,6