Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ραβιόλες κυπριακές

Μια πολύ απλή αλλά και νόστιμη εκδοχή για κυπριακές ραβιόλες. Γνήσιο παραδοσιακό πιάτο της Κύπρου. Ακολουθήστε τα βήματα που σας προτείνουμε και χαρίστε νέες γεύσεις σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 8

Υλικά

  • 400 γραμμάρια αλεύρι χωριάτικο
  • 3 1/2 κιλά γάλα
  • 3 κρόκοι
  • 200 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο ή
  • 150 γραμμάρια λάδι

Για τη γέμιση:

  • ½ κιλό χαλούμι τριμμένο
  • 4 αυγά
  • δυόσμος

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνετε τα υλικά μέχρι να πάρετε μια ελαστική και μαλακή ζύμη. Την αφήνετε να ξεκουραστεί. Ανοίγετε σε λεπτά φύλλα τα οποία κόβετε σε τετράγωνα 7×7 εκ. 3.
  2. Ανακατεύετε τα υλικά της γέμισης. Τοποθετείτε 1 κουταλιές γλυκού από τη γέμιση στο τετράγωνο, διπλώνετε το φύλλο και χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι του νερού κόβετε σε σχήμα μισοφέγγαρου.
  3. Βράζετε τις ραβιόλες και τις σερβίρετε με τριμμένο χαλούμι και βούτυρο λιωμένο.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 15 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική