Μια πολύ απλή αλλά και νόστιμη εκδοχή για κυπριακές ραβιόλες. Γνήσιο παραδοσιακό πιάτο της Κύπρου. Ακολουθήστε τα βήματα που σας προτείνουμε και χαρίστε νέες γεύσεις σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Total Time:35 mins
Yield:8
Υλικά
400 γραμμάρια αλεύρι χωριάτικο
3 1/2 κιλά γάλα
3 κρόκοι
200 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο ή
150 γραμμάρια λάδι
Για τη γέμιση:
½ κιλό χαλούμι τριμμένο
4 αυγά
δυόσμος
Εκτέλεση
Ζυμώνετε τα υλικά μέχρι να πάρετε μια ελαστική και μαλακή ζύμη. Την αφήνετε να ξεκουραστεί. Ανοίγετε σε λεπτά φύλλα τα οποία κόβετε σε τετράγωνα 7×7 εκ. 3.
Ανακατεύετε τα υλικά της γέμισης. Τοποθετείτε 1 κουταλιές γλυκού από τη γέμιση στο τετράγωνο, διπλώνετε το φύλλο και χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι του νερού κόβετε σε σχήμα μισοφέγγαρου.
Βράζετε τις ραβιόλες και τις σερβίρετε με τριμμένο χαλούμι και βούτυρο λιωμένο.