Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ρεγγοσαλάτα: ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο

Ρεγγοσαλάτα: ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο

  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 100 γραμμάρια ρέγκα καπνιστή, κομματιασμένη
  • 200 γραμμάρια σαλάτα κόκκινη και πράσινη, χοντροκομμένη
  • 100 γραμμάρια ζαμπόν βραστό, κομμένο σε λωρίδες
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ο χυμός 1/2 λεμονιού

Για την σάλτσα

  • 2 μεγάλες ντομάτες ώριμες και σφιχτές
  • 1 κόκκινη πιπεριά κονσέρβας στραγγισμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • αλάτι
  • λίγο μπούκοβο

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε τη σάλτσα ως εξής: αφαιρείτε τις φλούδες και τους σπόρους από τις ντομάτες. Κατόπιν τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ με την πιπεριά, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι, το βασιλικό, το λάδι και το ξίδι.
  2. Αλατίζετε, ρίχνετε το μπούκοβο και ανακατεύετε.
  3. Βάζετε σε σαλατιέρα τη σαλάτα, προσθέτετε το ζαμπόν, τη ρέγκα, τα κρεμμυδάκια, την κίτρινη πιπεριά και περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού.
  4. Σερβίρετε χωριστά την πικάντικη σάλτσα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ανάμειξη
  • Cuisine: Ελληνική