Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ριγανάδα

Ριγανάδα. Παραδοσιακός μεζές της Κεφαληνίας. Συνοδεύει κυρίως ποτό με πολύ αλκοόλη. Νόστιμος και γρήγορος μεζές για όλες τις περιστάσεις.

  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 8 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 200 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 1 κουταλιές σούπας ρίγανη
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι
  • 10 ελιές Θρούμπες

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το ψωμί σε λεπτές φέτες. Τις ραντίζετε με λίγο νερό και από τις δύο πλευρές και τις βάζετε σε μια πιατέλα.
  2. Ρίχνετε σε κάθε φέτα από λίγο ξίδι και τις πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη.
  3. Κόβετε τις ντομάτες σε φέτες και τις βάζετε πάνω στο ψωμί.
  4. Κόβετε το τυρί και τις ελιές σε κομμάτια και τα προσθέτετε.
  5. Ρίχνετε από λίγο λάδι και σερβίρετε τη ριγανάδα.

Πάει τέλεια με κάθε είδος ρακί.

  • Author: Aggela
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ανάμειξη
  • Cuisine: Ελληνική