Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ριζότο με βασιλικό και τυριά

4 ατόμων

Υλικά

  • 280 γραμμάρια ρύζι Αρμπόριο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα σε φλούδες
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 φλιτζάνια φύλλα βασιλικού
  • 1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα κατάλληλη για ριζότο σοτάρετε σε σιγανή φωτιά 10′ το κρεμμύδι
  2. με δύο κουταλιές σούπας λάδι και μερικές κουταλιές σούπας ζωμό λαχανικών. Στο μεταξύ σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το ρύζι με το υπόλοιπο λάδι σε σιγανή φωτιά 2/-3′. Το προσθέτετε στο σοταρισμένο κρεμμύδι ανακατεύοντας και το περιχύνετε με άφθονο ζεστό ζωμό λαχανικών. Το αφήνετε να βράσει συμπληρώνοντας όταν είναι απαραίτητο κάθε τόσο με ζεστό ζωμό.
  3. Μόλις ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του ρυζιού ρίχνετε το πεκορίνο και το αφήνετε να λιώσει ανακατεύοντας. Αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτετε το βούτυρο. Χτυπάτε στο μπλέντερ το βασιλικό με τη μισή παρμεζάνα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ενσωματώνετε αυτό το μείγμα στο ριζότο και αλατίζετε.
  4. Σερβίρετε το ριζότο σε πιατέλα, το σκεπάζετε με μια πετσέτα και το αφήνετε έτσι για μερικά λεπτά. Προτού το σερβίρετε, πασπαλίζετε με πιπέρι και γαρνίρετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  • Author: Aggela