Υλικά
- 2 φλυτζάνια ρύζι για πιλάφι
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο
- μερικές γεμιστές ελιές ψιλοκομμένες
- 1 μικρό κουτί μανιτάρια στραγγισμένα και κομμένα
- 1 ποτήρι του κρασιού, κρασί άσπρο
- 3 1/2 φλυτζάνια ζεστό νερό
- 1 κύβο ζωμό κότας
Εκτέλεση
- Πλένετε το ρύζι με ζεστό νερό και το σοτάρετε με το βούτυρο στην ανοιχτή χύτρα. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το ζαμπόν, τις ελιές και τα μανιτάρια και τα σοτάρετε μαζί για λίγα λεπτά. Ρίχνετε το κρασί, το νερό και τον κύβο. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το ρύζι για 10 λεπτά.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 10 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Keywords: Ριζότο, ζαμπόν, ελιές, μανιτάρια