Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ρολό με κοτόπουλο

Οχι ιδιαίτερα εύκολη, αλλά σίγουρα πολύ νόστιμη συνταγή για ρολό με κοτόπουλο. Δώστε προσοχή στις οδηγίες μας και χαρίστε νέες γεύσεις σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία.

  • Yield: 6

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο γύρω στο 1,5 κιλό
  • 2 αυγά
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 150 γραμμάρια μορταδέλα
  • 6 φέτες ψωμί για τοστ χωρίς κόρα
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 1 κουταλιές σούπας γούστερ σος
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κουταλιές γλυκού πράσινο πιπέρι σε κόκκους

Εκτέλεση

  1. Βράζετε το κοτόπουλο με το σέλινο και το ένα κρεμμύδι 1 ώρα και 10′ σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει και να μείνει μόνο 1/2 φλιτζάνια ζωμός. Αφήνετε το κοτόπουλο να κρυώσει. Αφαιρείτε τα κόκαλα και τις πέτσες και κομματιάζετε το ψαχνό. Το πολτοποιείτε στο μπλέντερ και προσθέτετε το ψωμί μουσκεμένο σε λίγο ζωμό, τη μορταδέλα επίσης πολτοποιημένη στο μπλέντερ και τα αυγά χτυπημένα. Ζυμώνετε το μείγμα και δίνετε σχήμα ρολού. Το τοποθετείτε σε ταψί βουτυρωμένο, το περιχύνετε με λίγο ακόμη βούτυρο και ψήνετε στους 200″ 1 ώρα. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρό και σοτάρετε το δεύτερο κρεμμύδι, την πιπεριά και τους κόκκους πράσινου πιπεριού. Προσθέτετε το ζουμί από το ταψί του ρολού, τη γούστερ σος, το ζωμό και την κρέμα γάλακτος. Δένετε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρετε το ρολό κομμένο σε φέτες και περιχύνετε με τη σάλτσα.
  • Author: Aggela
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Cuisine: Ελληνική