Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ροβίτσα στιφάδο

Ροβίτσα είναι ένα πολύ ψιλό φασολάκι στο μέγεθος της φακής που καλλιεργείται στην περιοχή των Καλαβρύτων. Το στιφάδο που φτιάχνεται με αυτό το φασολάκι θεωρείται τοπική σπεσιαλιτέ.

  • Total Time: 45 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια ροβίτσα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • 1/2 κουταλιές γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά τα φασόλια και τα σιγοβράζετε σε μια κατσαρόλα με νερό για 10 λεπτά. Αφαιρείτε τις φλούδες με τρυπητή κουτάλα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, το δενδρολίβανο, τη ρίγανη, τις ντομάτες τριμμένες, το λάδι, λίγο αλάτι και ανακατεύετε. Βάζετε την κατσαρόλα πάλι στη φωτιά και τα σιγοβράζετε, ώσπου να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το ξίδι και λίγο ζωμό από την κατσαρόλα. Τα ανακατεύετε και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας διαρκώς για να μη σβολιάσει η σάλτσα. Αφήνετε να πάρει δυο βράσεις και αποσύρετε από τη φωτιά.
  3. Σερβίρετε το στιφάδο ζεστό πασπαλίζοντας με λίγο πιπέρι.

Σημείωση: Ροβίτσα είναι ένα πολύ ψιλό φασολάκι στο μέγεθος της φακής που καλλιεργείται στην περιοχή των Καλαβρύτων. Το στιφάδο που φτιάχνεται με αυτό το φασολάκι θεωρείται τοπική σπεσιαλιτέ.

  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική