Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σαγανάκι με τηγανητό τυρί

Ο πασίγνωστος μεζές που παραγγέλνουμε στις ταβέρνες. Πεντανόστιμο και τραγανό. Σερβίρεται καυτό με λεμόνι για γαρνιτούρα. Δοκιμάστε το!

  • Total Time: 7 mins
  • Yield: 1

Υλικά

  • Τυρί – 120 γραμμάρια σκληρό κεφαλοτύρι ή άλλο
  • Ελαιόλαδο – λίγο
  • Νερό – σε μπόλ
  • Φρυγανιά – 150 γρ, τριμμένη
  • Αλεύρι – λίγο
  • Λεμόνι – για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι και το αφήνουμε στο μάτι να κάψει ελαφρά. Βουτάμε το τυρί μας στο νερό και αμέσως μέσα στο αλεύρι μας και από τις δύο μεριές. Μετά το αλλοίφουμε με την φρυγανιά και από τις δύο μεριές και το βάζουμε στο τηγάνι. Μόλις ροδίσει το γυρίζουμε από την άλλη να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Το βγάζουμε από το τηγάνι στο πιατάκι και σερβίρουμε με κομμένο λεμόνι για γαρνίρισμα.
  • Author: Greekouzina
  • Prep Time: 2 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Serving Size: Μερίδα
  • Calories: 350

Keywords: Σαγανάκι, τυρί, κεφαλοτύρι,