Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΣΑΛΑΜΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Ενα υπέροχο γλυκό για σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δώστε λίγη προσοχή στις οδηγίες μας και με λίγη υπομονή θα τα καταφέρετε. Καλή Επιτυχία!

  • Total Time: 15 mins
  • Yield: 10

Υλικά

  • 400 γραμμάρια μπισκότα πτι-μπερ
  • 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 250 γραμμάρια μαλακό φρέσκο βούτυρο
  • 3/4 κούπας ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 1/3 κούπας κονιάκ
  • 1/3 κούπας γάλα
  • 4 κροκάδια
  • 1 κούπα αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροαλεσμένα ή καρύδια
  • γλάσο σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Σπάστε τα μπισκότα σ’ ένα ξύλινο γουδί σε κομματάκια. Λιώστε την κουβερτούρα σε πολύ χαμηλή φωτιά κι αφήστε τη να κρυώσει. Ανακατέψτε το γάλα με το κονιάκ. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι, να αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε ένα, ένα τα κροκάδια και το μισό γάλα λίγο, λίγο.
  2. Ρίξτε σε τρεις δόσεις το μίγμα της σοκολάτας, που πρέπει να είναι εντελώς κρύο και κατόπιν ρίξτε κι ανακατέψτε τα αλεσμένα αμύγδαλα. Με το υπόλοιπο γάλα ραντίστε τα μπισκότα κι ανακατέψτε τα κι αυτά με το μίγμα της σοκολάτας. Βάλτε το μίγμα στο ψυγείο, να σταθεί πολλές ώρες, να σφίξει. Βγάλτε το και πλάστε το σε σχήμα χοντρό σαλάμι. Βάλτε το σε σχάρα.
  3. Ετοιμάστε το γλάσο σοκολάτας (βασικές συνταγές για γλυκά), αφήστε το να κρυώσει ελαφρά, και περιχύστε μ’ αυτό το ρολό σοκολάτας. Φυλάξτε το στο ψυγείο. Διατηρείται 15 ημέρες.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψυγείο
  • Cuisine: Ιταλική