Print
- 12–16 σαρδέλες ανάλογα με το μέγεθος
- 4 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
- 6 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού αλάτι
- 1/4 κουταλιές γλυκού τσαγιού μαύρο πιπέρι
- 4 κλαδάκια δεντρολίβανο
- 1 κ. γ. ρίγανη
- 4 κουταλιές γλυκού τριμμένο σκόρδο
- 12 φέτες ζαμπόν Πάρμας
- 60 γραμμάρια βούτυρο
- 12 μικρά φύλλα φασκομηλιάς
- 3/4 φλιτζάνια ζωμό βοδινό
- 3/4 φλιτζάνια ξηρό κρασί
- Πλένετε τις σαρδέλες καλά μέσα έξω και τις σκουπίζετε.
- Ανακατεύετε το χυμό λεμονιού και το λάδι με το αλάτι και αφήνετε τις σαρδέλες μέσα στη μαρινάτα αυτή περ. 6 ώρες, ενώ τις γυρίζετε πολλές φορές.
- Μετά τρίβετε με πιπέρι και τις γεμίζετε με 1 / 3 του δεντρολίβανου την κάθε μια, με τριμμένη ρίγανη και με το σκόρδο.
- Τυλίγετε κάθε σαρδέλα σε μια φέτα ζαμπόν, βάζετε τα ψάρια σε αλουμινένια φόρμα και τα ψήνετε στη σχάρα, περ. 15 λεπτά, ενώ τα γυρίζετε πολλές φορές.
- Ανακατεύετε το ζωμό βοδινού και το κρασί σε μια κατσαρόλα, την βάζετε πάνω στη σχάρα και αφήνετε το μίγμα να βράσει.
- Σερβίρετε τα ψάρια σε πιατέλα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα κρασιού. Σερβίρετε μαζί φρέσκο άσπρο γαλλικό ψωμί.
- Author: Aggela
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 15 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ιταλική