Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σαρδέλες Σικελίας

Ψαράκι για σήμερα; Τι καλύτερο από σαρδέλες. Δείτε την συνταγή μας και χαρίστε νόστιμες εμπειρίες σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 25 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1216 σαρδέλες ανάλογα με το μέγεθος
  • 4 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
  • 6 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού αλάτι
  • 1/4 κουταλιές γλυκού τσαγιού μαύρο πιπέρι
  • 4 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • 1 κ. γ. ρίγανη
  • 4 κουταλιές γλυκού τριμμένο σκόρδο
  • 12 φέτες ζαμπόν Πάρμας
  • 60 γραμμάρια βούτυρο
  • 12 μικρά φύλλα φασκομηλιάς
  • 3/4 φλιτζάνια ζωμό βοδινό
  • 3/4 φλιτζάνια ξηρό κρασί

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις σαρδέλες καλά μέσα έξω και τις σκουπίζετε.
  2. Ανακατεύετε το χυμό λεμονιού και το λάδι με το αλάτι και αφήνετε τις σαρδέλες μέσα στη μαρινάτα αυτή περ. 6 ώρες, ενώ τις γυρίζετε πολλές φορές.
  3. Μετά τρίβετε με πιπέρι και τις γεμίζετε με 1 / 3 του δεντρολίβανου την κάθε μια, με τριμμένη ρίγανη και με το σκόρδο.
  4. Τυλίγετε κάθε σαρδέλα σε μια φέτα ζαμπόν, βάζετε τα ψάρια σε αλουμινένια φόρμα και τα ψήνετε στη σχάρα, περ. 15 λεπτά, ενώ τα γυρίζετε πολλές φορές.
  5. Ανακατεύετε το ζωμό βοδινού και το κρασί σε μια κατσαρόλα, την βάζετε πάνω στη σχάρα και αφήνετε το μίγμα να βράσει.
  6. Σερβίρετε τα ψάρια σε πιατέλα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα κρασιού. Σερβίρετε μαζί φρέσκο άσπρο γαλλικό ψωμί.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 15 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ιταλική