Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σαρλότ με χουρμάδες

Ένα υπέροχο γλυκό ΑΛΛΑ θέλει προσοχή στην προετοιμασία του. Εσείς όμως θα ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που σας δίνουμε και θα χαρίσετε την φανταστική γεύση του σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή Επιτυχία! ΠΡΟΣΟΧΗ! Χρειάζεται αναμονή 5 ώρες

  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 10

Υλικά

  • 300 γραμμάρια μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 200ml Γάλα φρέσκο
  • 100ml ρούμι
  • λίγο ηλιέλαιο !Για το άλειμμα

Για την κρέμα

  • 5 κρόκοι αυγών
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 300 γραμμάρια χουρμάδες
  • 400 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 3 ασπράδια αυγών
  • λίγο αλάτι

Για την καραμέλα και το γαρνίρισμα

  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 κουταλιές σούπας νερό
  • χουρμάδες ολόκληρους

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύετε σε ένα μπολ το ρούμι και το γάλα. Στρώνετε μια φόρμα για σαρλότ με αντικολλητικό χαρτί. Βυθίζετε τα σαβαγιάρ στο μείγμα με το γάλα και τα τοποθετείτε όρθια, στα πλαϊνά τοιχώματα της φόρμας, το ένα δίπλα στο άλλο.

Για την κρέμα:

  1. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε στο μείγμα το τυρί, ενώ εξακολουθείτε το χτύπημα και κατόπιν τους χουρμάδες χωρίς τα κουκούτσια, χοντροκομμένους. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με λίγο αλάτι και τα ενσωματώνετε στο προηγούμενο μείγμα με απαλές κινήσεις. Ρίχνετε την κρέμα στη φόρμα και την αφήνετε στο ψυγείο 5 ώρες. Όταν πρόκειται να τη σερβίρετε, την ξεφορμάρετε προσεκτικά.

Για να φτιάξετε την καραμέλα:

  1. Ρίχνετε τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι με βαρύ πάτο και προσθέτετε το νερό. Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά, μέχρις ότου το μείγμα πάρει το χρώμα της καραμέλας. Βγάζετε με ένα πιρούνι κλωστές καραμέλας και τις απλώνετε σε αντικολλητικό χαρτί αλειμμένο με λίγο ηλιέλαιο. Μόλις σκληρύνουν αφαιρείτε το χαρτί και γαρνίρετε με αυτές τη σαρλότ. Ολοκληρώνετε τη διακόσμηση με χουρμάδες που σκορπίζετε στην πιατέλα σερβιρίσματος.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψυγείο
  • Cuisine: Γαλλική