Υλικά
- Αυγά – 4 τεμ.
- Ζάχαρη – 300 γραμμάρια
- Αλεύρι – 300 γραμμάρια για όλες τις χρήσεις
- Μπέϊκιν Πάουντερ – 1 φακελ.
- Κακάο – 100 γραμμάρια
- βανίλια – 2 τεμ.
- Σπορέλαιο – 150 γραμμάρια
- Άχνη Ζάχαρη – λίγη για το πασπάλισμα
- Νες καφέ – 1 κουταλιές γλυκού.
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από την άχνη) και τα ζυμώνουμε για 4 λεπτά για να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Την βαζουμε την ζύμη ακριβώς για 30 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια μεγέθους σοκολατάκι τύπου φερέρο ροσέ. Βουτάμε όλα τα μπαλάκι στην άχνη και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε βάλει πριν την λαδόκολα. Προσοχή να αφήσουμε κενό περίπου 2 εκατοστά μεταξύ τους στο ταψι γιατί απλώνουν! Ανάβουμε το φούρνο και προθερμαίνουμε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά. Στην συνέχεια ψήνουμε για 10 λεπτά ακριβώς! Βγάζουμε από το φούρνο τα μπισκότα και αφού κρυώσουν τα βγάζουμε από το ταψί.
Σλογκαν: Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα!
- Prep Time: 35 mins
- Cook Time: 10 mins
- Category: Γλυκό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Greek
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 356
Keywords: Cookies, Μπισκότα, αφράτα,