Υλικά
Για τα ποτηράκια:
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα
- 20 μικρές χάρτινες φόρμες
Για τη γέμιση:
- 1 γκρέιπ-φρουτ ροζ
- 1 γκρέιπ-φρουτ κίτρινο
- 1 πορτοκάλι
- 1 μανταρίνι
- φύλλα δυόσμου
- 2 ποτηράκια λικέρ
- 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
- Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί.
- Γεμίστε τις μικρές χάρτινες φόρμες με τη λιωμένη κουβερτούρα. Αφήστε τη σοκολάτα να σταθεί για περίπου 1 λεπτό.
- Αδειάστε τυχόν περισσεύουσα σοκολάτα που δεν έχει κολλήσει στα τοιχώματα των φορμών, ξεκινώντας από την πρώτη φόρμα που γέμισατε.
- Αφήστε τις σοκολατένιες φόρμες να κρυώσουν πάνω σε χαρτί ψησίματος.
- Λιώστε τυχόν περισσεύουσα σοκολάτα και γεμίστε ξανά τις μικρές φόρμες. Αφήστε τη σοκολάτα να σταθεί για περίπου 1 λεπτό.
- Αδειάστε τις φόρμες ξανά και αφήστε τα σοκολατένια ποτηράκια να στεγνώσουν σε δροσερό μέρος για περίπου 20 λεπτά.
- Καθαρίστε τα εσπεριδοειδή από τη φλούδα και τις ίνες και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα κομμάτια φρούτων, τη ζάχαρη, το λικέρ και τα φύλλα δυόσμου.
- Μετά από περίπου 10 λεπτά, μοιράστε το μείγμα φρούτων και το σιρόπι τους στα ποτηράκια σοκολάτας.
- Αφήστε τα ποτηράκια να στρώσουν για να παγώσουν σε δροσερό μέρος. Όταν είναι έτοιμα, αφαιρέστε προσεκτικά το χαρτί και τοποθετήστε τα ποτηράκια σε μια πιατέλα.
- Prep Time: 10 λεπτά
- Cook Time: 5 mins
- Category: Γλυκό
- Method: Ψυγείο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 545
Keywords: Σοκολατένια, ποτηράκια,