Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σοκολατένιος κορμός γεμιστός

Μερίδες 10 Χρόνος προετοιμασίας 2 ώρες Χρόνος στο ψυγείο 4 ώρες

  • Total Time: 80 mins
  • Yield: 10 μερίδες

Υλικά

για το κέικ

  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κούπας κακάο
  • 1/8 κουταλιές γλυκού σόδα
  • 1/2 κουταλιές γλυκού βανίλια
  • 3 αυγά
  • 1/4 κούπας γάλα
  • 1/2 κούπας μαργαρίνη ή βούτυρο μαλακό
  • 1 κούπα ζάχαρη

για το σκούρο μείγμα

  • 150 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
  • 2 κουταλιές σούπας γάλα
  • 1 κροκάδι
  • 1 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 φακελάκι ζελατίνη
  • 1/4 κούπας νερό
  • 1 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος χτυπημένη

για το λευκό μείγμα

  • 150 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
  • 2 κουταλιές σούπας γλυκόζη
  • 4 κουταλιές σούπας γάλα
  • 1 κροκάδι
  • γλάσο σοκολάτας (βασικές συνταγές)

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε όλα τα υλικά για το κέικ στο μίξερ 4′ σε μέτρια ταχύτητα. Βάλτε το μείγμα σε μια καλά βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα με διαστάσεις 13x23x7 και ψήστε το στους 175° Ο, 1 ώρα. Βγάλτε το από το φούρνο κι αφήστε το να κρυώσει.
  2. Βάλτε τη ζελατίνη στο νερό να φουσκώσει και ζεστάνετε τη να διαλυθεί. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος να πήξει και ν’αφρατέψει. Ετοιμάστε το μους της λευκής σοκολάτας. Βάλτε τη σοκολάτα με τη γλυκόζη και το μισό γάλα σε μικρή κατσαρόλα επάνω σε μπεν μαρί κι ανακατέψτε τα, ώσπου να λιώσει η σοκολάτα.
  3. Χτυπήστε ελαφρά το κροκάδι με το υπόλοιπο γάλα κι ανακατέψτε το στο μίγμα της λευκής σοκολάτας μαζί με τη μισή διαλυμένη ζελατίνη. Κατεβάστε από τη φωτιά κι αφού κρυώσει ελαφρά το μίγμα ανακατέψτε το απαλά με τη μισή χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε κι αφαιρέστε προσεχτικά μια οριζόντια φέτα κατά μήκος του κέικ με πάχος 1 εκ. Σκάψτε το εσωτερικό του κέικ αφήνοντας στον πάτο και στα τοιχώματα τριγύρω 1 εκ. κέικ περίπου. Αδειάστε μέσα στο άνοιγμα το μίγμα της λευκής σοκολάτας και βάλτε το κέικ στην κατάψυξη 30′, να σφίξει το μους.
  4. Στο μεταξύ ετοιμάστε το μους της καφέ σοκολάτας. Λιώστετη σε μπεν μαρί. Χτυπήστε το κροκάδι με το γάλα, ρίξτε κι ανακατέψτε το μέσα στη λιωμένη σοκολάτα μαζί με την υπόλοιπη ζελατίνη και το βούτυρο. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει ελαφρά και κατόπιν ανακατέψτε το απαλά με την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Βγάλτε το κέικ από την κατάψυξη κι αδειάστε το σοκολατένιο μίγμα επάνω στο λευκό μους. Καλύψτε την επιφάνεια τοποθετώντας επάνω τη φέτα του κέικ που αφαιρέσατε και βάλτε το στο ψυγείο το λιγότερο 4 ώρες. Ετοιμάστε το γλάσο και περιχύστε μ’ αυτό το κέικ. Βάλτε το πάλι στο ψυγείο. Σερβίρετε το γλύκισμα σε φέτες.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 60 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 227

Keywords: Σοκολατένιος, κορμός, γεμιστός,