Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σορμπέ από παπάγια και λικέρ

Άλλη μια εξαιρετική συνταγή για το καλοκαίρι με Σορμπέ από παπάγια και λικέρ. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και χαρίστε νέες γευστικές εμπειρίες σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία.

  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 2 ώριμες παπάγιες
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 50 ml λικέρ
  • κομματάκια από παπάγια για γαρνιτούρα
  • σπασμένη καρυδόψα για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα φρούτα από τις φλούδες και τα κουκούτσια τους. Τα χτυπάτε με κοφτές στροφές στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και το λικέρ.
  2. Βάζετε το μείγμα σε μεταλλικό δισκάκι του παγωτού και το αφήνετε στην κατάψυξη για 3 ώρες. Το ανακατεύετε με ένα πιρούνι για να μείνει ελαφρύ. Σερβίρετε σε ψηλά ποτήρι σε χαμηλά (όπως τις μπάλες παγωτού). Διακοσμείτε με φετούλες παπάγιας και καρυδόψιχα.

TIP: Το σορμπέ γίνεται και με ώριμο πεπόνι

  • Author: Aggela
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Category: Επιδόρπιο
  • Method: Ανάμειξη
  • Cuisine: Γαλλική