Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σουφλέ κοτόπουλο

Το σουφλέ κοτόπουλο που σας προτείνουμε είναι μια καλή πρόταση τόσο για ορεκτικό όσο και για κυρίως πιάτο. Δώστε λίγη πρόσοχή στις ποσότητες των υλικών. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 1 hour 20 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • 1 δόση μπεσαμέλ (βλέπε σάλτσες)
  • 3 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τ’ ασπράδια
  • 180 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 60 γραμμάρια ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
  • 23 ώριμες σφιχτές ντομάτες
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κύβο για ζωμό κοτόπουλου

Εκτέλεση

  1. Βράζετε το στήθος κοτόπουλου 40′-45′ σε αρκετό νερό, στο οποίο έχετε διαλύσει τον κύβο αφαιρώντας στην αρχή του μαγειρέματος τον αφρό. Στραγγίζετε, αφαιρείτε το κόκαλο και κομματιάζετε το ψαχνό του κοτόπουλου ή το πολτοποιείτε στο μπλέντερ.
  2. Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της βασικής συνταγής και την αφήνετε λίγο να κρυώσει. Στο μεταξύ βυθίζετε τις ντομάτες σε νερό που κοχλάζει 2′ και τις ξεφλουδίζετε. Αφαιρείτε τους σπόρους, τις ψιλοκόβετε και τις αφήνετε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι 10′. Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και σοτάρετε τα ντοματάκια μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους.
  3. Προσθέτετε το κοτόπουλο, τα τυριά, το μαϊντανό και αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά. Με το υπόλοιπο βούτυρο αλείφετε μια 1 φόρμα για σουφλέ και την πασπαλίζετε με φρυγανιά. Προσθέτετε στην μπεσαμέλ τους κρόκους των αυγών χτυπημένους και κα-τόπιν το μείγμα κοτόπουλου και ανακατεύετε.
  4. Χτυπάτε τ’ ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα σφιχτή και την ενσωματώνετε και αυτήν στο μείγμα του σουφλέ ανακατεύοντας απαλά. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε το σουφλέ 50′ στους 190°C (ο φούρνος να είναι προθερμασμένος) έως ότου το σουφλέ φουσκώσει και ροδίσει.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 50 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ιταλική