Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σουτζουκάκια ανατολίτικα

Νόστιμο και εύκολο πιάτο για όλους. Συνταγή για 5 άτομα

  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 5

Υλικά

  • 1/2 κιλό ψαχνό από βοδινό κρέας
  • λίγο πάχος από νεφραμιά
  • 3 φέτες ψίχα ψωμιού
  • 1/2 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 φλιτζάνια ξηρό κόκκινο κρασί
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αρκετό κύμινο
  • 80 γραμμάρια βούτυρο για το ψήσιμο

Εκτέλεση

  1. Περνάτε από την κρεατομηχανή το κρέας και το πάχος από νεφραμιά.
  2. Μουσκεύετε το ψωμί στο νερό και το κρασί.
  3. Αναμειγνύετε τον κιμά, το ψωμί καλά στυμμένο, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, 1 κουταλιές γλυκού αλάτι, λίγο πιπέρι και αρκετό κύμινο.
  4. Ζυμώνετε το μείγμα και το πλάθετε σε σουτζουκάκια. Τα ψήνετε στο γκριλ ή στα κάρβουνα, περιχύνοντας τα με το βούτυρο.
  5. Τα σερβίρετε με σαλάτα εποχής ή πατάτες τηγανητές.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 110
  • Fat: 33 γρ.
  • Carbohydrates: 27 γρ.
  • Protein: 25-27 γρ.

Keywords: Σουτζουκάκια, ανατολιτικα,