Υλικά
- 1/2 κιλό ψαχνό από βοδινό κρέας
- λίγο πάχος από νεφραμιά
- 3 φέτες ψίχα ψωμιού
- 1/2 φλιτζάνια νερό
- 1/2 φλιτζάνια ξηρό κόκκινο κρασί
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- αρκετό κύμινο
- 80 γραμμάρια βούτυρο για το ψήσιμο
Εκτέλεση
- Περνάτε από την κρεατομηχανή το κρέας και το πάχος από νεφραμιά.
- Μουσκεύετε το ψωμί στο νερό και το κρασί.
- Αναμειγνύετε τον κιμά, το ψωμί καλά στυμμένο, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, 1 κουταλιές γλυκού αλάτι, λίγο πιπέρι και αρκετό κύμινο.
- Ζυμώνετε το μείγμα και το πλάθετε σε σουτζουκάκια. Τα ψήνετε στο γκριλ ή στα κάρβουνα, περιχύνοντας τα με το βούτυρο.
- Τα σερβίρετε με σαλάτα εποχής ή πατάτες τηγανητές.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 20 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 110
- Fat: 33 γρ.
- Carbohydrates: 27 γρ.
- Protein: 25-27 γρ.
Keywords: Σουτζουκάκια, ανατολιτικα,