Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σουβλάκια με ελιές και κρεμμυδάκια

Σουβλάκια με Ελιές και Κρεμμυδάκια: Ένα Γευστικό Ταξίδι στη Μεσογειακή Κουζίνα. Νόστιμος και εύκολος μεζές για όλους. Καλή όρεξη.

  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 200 γραμμάρια μορταδέλα βραστή, κομμένη σε 6 μεγάλους κύβους
  • 6 κρεμμυδάκια στιφάδου, καθαρισμένα
  • 12 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
  • λίγο βούτυρο
  • 1 κουταλιές γλυκού ζάχαρη ξανθή
  • λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια (με τηγάνι σκεπασμένο) ανακατεύοντας συχνά μέχρι να αποκτήσουν ξανθό χρώμα.
  2. Προσθέτετε τη ζάχαρη προς το τέλος για να καραμελώσουν.
  3. Με το ειδικό εργαλείο που σκάβει μικρά μπαλάκια αφαιρείτε 1 σφαιρίδιο από κάθε κύβο μορταδέλας και βάζετε εκεί 2 μαύρες ελιές.
  4. Περνάτε σε οδοντογλυφίδα για μεζέδες εναλλάξ κύβο μορταδέλας και κρεμμυδάκι και γαρνίρετε με μαϊντανό.

Notes

Συνοδεύστε τα σουβλάκια με φρέσκο ψωμί, τζατζίκι, ή άλλες αγαπημένες σας σάλτσες.

  • Author: Aggela
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική