Υλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσιο η βοδινό κρέας
- 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 1/2 φλιτζάνια Λάδι
- 1 φλυτ. κόκκινο κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- Λίγο θυμάρι
- Μαϊντανό
- 1/2 φλυτ. Βούτυρο
- 1/2 κουταλιές σούπας πελτέ
Εκτέλεση
- Κόβετε το κρέας σε μικρούς κύβους, το πασπαλίζετε με αλάτι και με πιπέρι και το σοτάρετε με το λάδι. Το σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το σκόρδο, το φύλλο δάφνης και το θυμάρι. Αφήνετε να σιγοψηθεί ώσπου να εξατμιστεί το κρασί. Ρίχνετε αρκετό νερό ώστε να το σκεπάσει και το ψήνετε, σε σιγανή φωτιά, επί 1 1/2 ώρα.
- Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε με το βούτυρο. Τα ρίχνετε στο κρέας, μαζί με τον ντοματοπολτό και αφήνετε το στιφάδο να σιγοψηθεί επί μία περίπου ώρα ή ώσπου το κρέας και τα κρεμμυδάκια μαλακώσουν και η σάλτσα πήξει. Ή βάζετε τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια και το κρέας με τη σάλτσα του σε γιουβέτσι και ψήνετε το στιφάδο, σκεπασμένο, σε μέτριο φούρνο επί μία περίπου ώρα.
- Το γαρνίρετε με μαϊντανό.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 150 λεπτά
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 323
Keywords: Στιφάδο, πολίτικο,