Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Στήθος βοδινό βραστό

Στήθος βοδινό βραστό. Ιδανικό πιάτο για τις κρύες νύχτες.

  • Total Time: 3 hours 25 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 400 γραμμάρια κόκκαλα για σούπα
  • 1 κιλό στήθος βοδινό
  • 2 λίτρα νερό
  • 1 ματσάκι λαχανικά σούπας
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 γαρίφαλα
  • 1/2 κουταλιές γλυκού τσαγιού πιπέρι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 ματσάκια σέλινο
  • 1 κύβο βοδινού
  • μπαχάρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τα κόκκαλα. Τα βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε νερό, τον κύβο και τα βράζετε. Αφαιρείτε τον αφρό, προσθέτετε τα καθαρισμένα λαχανικά σούπας, το καθαρισμένο κρεμμύδι αφού στερεώσετε πάνω τα γαρίφαλλα και το μπαχάρι, το πιπέρι, τον μαϊντανό και το σέλινο.
  2. Σκεπάζετε και τ’ αφήνετε όλα περίπου 1 ώρα να σιγοβράσουν.
  3. Μετά περνάτε τον ζωμό από σίτα και τον βάζετε πάλι. Πλένετε το κρέας, το προσθέτετε και το αφήνετε να βράσει σκεπασμένο, σε μέτρια θερμοκρασία 2 ώς 3 ώρες, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε λεπτές φέτες.
  4. Σερβίρετε μαζί σάλτσα με κάπαρη ή μαγιονέζα αρωματισμένη με κύμινο ή με σάλτσα μανιτάρια.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 3 hours
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική