Υλικά
- 600 γραμμάρια συκωτάκια κοτόπουλου
- 1 φλιτζάνια του τσαγιού μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
- 1 κουταλιές σούπας αραβοσιτέλαιο
- 2 κουταλιές σούπας μπράντι
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 4 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- αλάτι – πιπέρι
- 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Καθαρίστε καλά τα συκωτάκια κοτόπουλου και κόψτε τα στη μέση.
- Σοτάρετε τα συκωτάκια σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτοντας το αραβοσιτέλαιο. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, προσθέστε τα μανιτάρια και αλατίστε ελαφρά.
- Σε ένα μπολ, διαλύστε τη μουστάρδα στο μπράντι και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε καλά το μείγμα.
- Μόλις τα μανιτάρια έχουν ψηθεί, προσθέστε το βούτυρο και αφήστε τα μανιτάρια και τα συκωτάκια να ψηθούν επιπλέον για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Περιχύστε τα συκωτάκια με το μείγμα μουστάρδας, μπράντι, και κρέμας γάλακτος και ψήστε για άλλα 1-2 λεπτά.
- Σερβίρετε αμέσως, ρίχνοντας από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό για να δώσετε έναν φρέσκο και αρωματικό χαρακτήρα στο πιάτο.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 10 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Keywords: Κοτόπουλο, μουστάρδα, κρέμα γάλακτος, μανιτάρια