Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Συκωτάκια κοτόπουλου με μουστάρδα

Αυτό το πιάτο (για 4 άτομα), είναι γεμάτο γεύση και αρώματα και θα εντυπωσιάσει τους γευσιγνώστες σας. Είναι ιδανικό για μια ειδική περίσταση ή για να απολαύσετε μια νόστιμη γεύση στο καθημερινό σας γεύμα. Απολαύστε!

  • Total Time: 20 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 600 γραμμάρια συκωτάκια κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνια του τσαγιού μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κουταλιές σούπας αραβοσιτέλαιο
  • 2 κουταλιές σούπας μπράντι
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 4 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • αλάτι – πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε καλά τα συκωτάκια κοτόπουλου και κόψτε τα στη μέση.
  2. Σοτάρετε τα συκωτάκια σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτοντας το αραβοσιτέλαιο. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, προσθέστε τα μανιτάρια και αλατίστε ελαφρά.
  3. Σε ένα μπολ, διαλύστε τη μουστάρδα στο μπράντι και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε καλά το μείγμα.
  4. Μόλις τα μανιτάρια έχουν ψηθεί, προσθέστε το βούτυρο και αφήστε τα μανιτάρια και τα συκωτάκια να ψηθούν επιπλέον για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  5. Περιχύστε τα συκωτάκια με το μείγμα μουστάρδας, μπράντι, και κρέμας γάλακτος και ψήστε για άλλα 1-2 λεπτά.
  6. Σερβίρετε αμέσως, ρίχνοντας από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό για να δώσετε έναν φρέσκο και αρωματικό χαρακτήρα στο πιάτο.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Keywords: Κοτόπουλο, μουστάρδα, κρέμα γάλακτος, μανιτάρια