Οι ταλιατέλες είναι ένα αγαπημένο ζυμαρικό και χρησιμοποιείται τόσο σαν ορεκτικό μαζί με άλλα υλικά όσο και σαν κύριο πιάτο με τα απαραίτητα συνοδευτικά. Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι μια νόστιμη παραλλαγή αλλά θέλει λίγη προσοχή. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!
Total Time:50 mins
Yield:6
Υλικά
250 γραμμάρια σπαράγγια
200 γραμμάρια καπνιστός σολομός σε φέτες
50 γραμμάρια βούτυρο
1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
2 κουταλιές σούπας μπράντι
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 κουταλιές γλυκού πελτές ντομάτας
1/2 κουταλιές γλυκού ταμπάσκο
1 κουταλιές σούπας φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
400 γραμμάρια ταλιατέλες
1 κουταλιές σούπας αβγοτάραχο σολομού
1 κουταλιές γλυκού κάπαρη στραγγισμένη
Εκτέλεση
Κόψτε τα σπαράγγια σε τεμάχια 3 εκ. Βράστε τα, στον ατμό ή σε φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι να μαλακώσουν και στραγγιστέ τα.
Βράστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν και στραγγιστέ τα.
Κόψτε το σολομό σε λωρίδες 2 εκ,
Ζεστάνετε το βούτυρο σ’ ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το πράσο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίξτε το μπράντι, αφήστε για 1 λεπτό και προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τον πελτέ και το ταμπάσκο,
Αφήστε τα να βράσουν για 5 λεπτά ή μέχρι να πηχτώσει η σάλτσα.
Τέλος, προσθέστε τα σπαράγγια, το σολομό και τον άνηθο.
Σερβίρετε, περιχύνοντας τα με τη σάλτσα. Από πάνω ρίξτε το αβγοτάραχο και την κάπαρη.