Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τάρτα λεμονιού

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε το μέλος Θεοδώρα και μας διαβεβαίωσε ότι είναι ιδιαίτερα γευστική. Η ίδια δε επιφυλάχτηκε να μας στείλει και φωτο από το γλυκό της. Εμείς την ευχαριστούμε και περιμένουμε και την φωτο για να την δημοσιεύσουμε επίσης.

  • Total Time: 25 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • Μπισκότα – 2 πακέτα πτι μπερ Παπαδοπούλου
  • Βούτυρο – 200 γραμμάρια λυωμένο
  • Νερό – 200 γραμμάρια
  • Ζάχαρη – 225 γραμμάρια
  • Αυγά – 4 κρόκοι
  • Λεμόνι – 6-8 τεμ. χυμό και από 4 λεμ. το ξύσμα
  • Κορν φλάουρ – 100 γραμμάρια
  • Βανίλια – 1 φακελάκι
  • Βούτυρο – 100 γραμμάρια μαργαρίνη
  • Σαντυγύ – 200 γραμμάρια έτοιμη

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα μπισκότα σε ένα μούλτι μίξερ ή τα σπάζουμε σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα μπολ και λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και το ρίχνουμε στο μπισκότο, το ανακατεύουμε και το βάζουμε σε ταψί για τάρτα και το ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 c.

κρέμα:

  1. Ζεσταίνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα πριν αρχίσει να βράσει ρίχνουμε τη ζάχαρη να βράσει για 2 λεπτά σε ένα μπολ, ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια (περίπου 350 γραμμάρια χυμό), το κορν φλαουερ και το ξύσμα λεμονιού, τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα.
  2. Μετά κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε γρήγορα να μην κόψει.

 

  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 15 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική