Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1/2 κιλό μπρόκολο σε μπουκετάκια
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 3 αυγά
- 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε το μπρόκολο και το στραγγίζετε.
- Ρίχνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και, μόλις ζεσταθεί, προσθέτετε το μπρόκολο, το σκόρδο και τα σοτάρετε. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίχνετε λίγο χλιαρό νερό και βράζετε το μπρόκολο, μέχρι να μαλακώσει, χωρίς να λιώσει. Αφήνετε να κρυώσει.
- Στρώνετε το φύλλο σφολιάτας σε μια ταρτιέρα και από πάνω απλώνετε το μπρόκολο.
- Χτυπάτε τα αυγά και τα βάζετε σε μια λεκάνη. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τα τυριά και τα ανακατεύετε. Περιχύνετε το μείγμα πάνω στο μπρόκολο.
- Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αφού κρυώσει λίγο, τη σερβίρετε.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 35 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Keywords: Τάρτα