Υλικά
- 400 γραμμάρια ζύμη σφολιάτας
- 5 αυγά
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 75 γραμμάρια τυρί για πίτσα
- 2 κουταλιές γλυκού μουστάρδα
- 100 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανοίγετε τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο και την ακουμπάτε σε χαρτί ψησίματος. Χαράζετε ένα περιθώριο γύρω-γύρω (περίπου 2 εκ.).
- Χτυπάτε το ένα αυγό και αλείφετε με αυτό τη ζύμη. Ψήνετε στον φούρνο για 10-15 λεπτά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς. Ανακατεύετε τα υπόλοιπα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το τυρί. Ρίχνετε στο μίγμα τη μουστάρδα και το ζαμπόν.
- Σπρώχνετε προς τα κάτω το κέντρο της ζύμης που θα έχει φουσκώσει, αφήνοντας την γύρω-γύρω φουσκωμένη. Αδειάζετε μέσα το μίγμα με τα αυγά και βάζετε στον φούρνο. Ψήνετε για περίπου 15 λεπτά ή ώσπου να πήξει η γέμιση. Σκορπάτε επάνω τον μαϊντανό και σερβίρετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα.
Το μυστικό σ’ αυτή την τάρτα είναι να μην την παραγεμίσετε, γιατί μπορεί να φουσκώσει και να χυθεί η γέμιση απ’ έξω ή το βάρος της γέμισης να σπάσει τα πλαϊνά της.
- Prep Time: 10 λεπτά
- Cook Time: 35 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική