Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τάρτα με ζαμπόν και τυρί

  • Total Time: 45 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 400 γραμμάρια ζύμη σφολιάτας
  • 5 αυγά
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 75 γραμμάρια τυρί για πίτσα
  • 2 κουταλιές γλυκού μουστάρδα
  • 100 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανοίγετε τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο και την ακουμπάτε σε χαρτί ψησίματος. Χαράζετε ένα περιθώριο γύρω-γύρω (περίπου 2 εκ.).
  2. Χτυπάτε το ένα αυγό και αλείφετε με αυτό τη ζύμη. Ψήνετε στον φούρνο για 10-15 λεπτά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς. Ανακατεύετε τα υπόλοιπα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το τυρί. Ρίχνετε στο μίγμα τη μουστάρδα και το ζαμπόν.
  3. Σπρώχνετε προς τα κάτω το κέντρο της ζύμης που θα έχει φουσκώσει, αφήνοντας την γύρω-γύρω φουσκωμένη. Αδειάζετε μέσα το μίγμα με τα αυγά και βάζετε στον φούρνο. Ψήνετε για περίπου 15 λεπτά ή ώσπου να πήξει η γέμιση. Σκορπάτε επάνω τον μαϊντανό και σερβίρετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα.

Το μυστικό σ’ αυτή την τάρτα είναι να μην την παραγεμίσετε, γιατί μπορεί να φουσκώσει και να χυθεί η γέμιση απ’ έξω ή το βάρος της γέμισης να σπάσει τα πλαϊνά της.

  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 λεπτά
  • Cook Time: 35 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική