Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τερίν με γιαούρτι και ανανά

Απλή, εύκολη και νόστιμη συνταγή για Τερίν με γιαούρτι και ανανά.

  • Total Time: 50 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια (600ml) στραγγιστό γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • 425 γραμμάρια φέτες ανανά από κονσέρβα, σε φυσικό χυμό, στραγγισμένες
  • 3 κουταλιές σούπας φρουκτόζη
  • 425 γραμμάρια βερίκοκα κονσέρβας σε φυσικό χυμό, σουρωμένα
  • λίγες σταγόνες πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής,προαιρετικά
  • 225 γραμμάρια φραμπουάζ
  • φέτες φρέσκου ανανά

Εκτέλεση

  1. Στο μπλέντερ, χτυπήστε 2/3 του γιαούρτι (περίπου 200ml) με τον ανανά και τις κουταλιές σούπας από τη φρουκτόζη μέχρι να γίνουν λεία.
  2. Αδειάστε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα Ϲκατάληψης περίπου 900 γραμμαρίων και παγώστε το για 30 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια του να πήξει καλά.
  3. Στη συνέχεια, χτυπήστε ακόμη 2/3 του γιαούρτι (περίπου 200γρ) με τα βερίκοκα, τις κουταλιές σούπας από τη φρουκτόζη και το χρώμα ζαχαροπλαστικής, αν το χρησιμοποιείτε, μέχρι να γίνουν λεία.
  4. Απλώστε αυτό το μείγμα πάνω στη φόρμα και παγώστε για 30 λεπτά.
  5. Χτυπήστε το υπόλοιπο γιαούρτι με τη φρουκτόζη και τα φραμπουάζ.
  6. Αδειάστε αυτό το μείγμα στη φόρμα και παγώστε μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  7. Αφήστε το τερίν στον καταψύκτη και τραβήξτε το έξω περίπου 20 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Για να το ξεφορμάρετε, βυθίστε τη φόρμα σε ζεστό νερό για 20-30 δευτερόλεπτα και ανατρέψτε το πάνω σε ένα πιάτο.

Σερβίρετε το τερίν με γιαούρτι, ανανά και βερίκοκα, διακοσμημένο με φέτες φρέσκου ανανά.

  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψυγείο
  • Cuisine: Γαλλική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 250

Keywords: Τεριν, ανανάς, φραμπουάζ,