Υλικά
- 2 φλιτζάνια (600ml) στραγγιστό γιαούρτι με λίγα λιπαρά
- 425 γραμμάρια φέτες ανανά από κονσέρβα, σε φυσικό χυμό, στραγγισμένες
- 3 κουταλιές σούπας φρουκτόζη
- 425 γραμμάρια βερίκοκα κονσέρβας σε φυσικό χυμό, σουρωμένα
- λίγες σταγόνες πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής,προαιρετικά
- 225 γραμμάρια φραμπουάζ
- φέτες φρέσκου ανανά
Εκτέλεση
- Στο μπλέντερ, χτυπήστε 2/3 του γιαούρτι (περίπου 200ml) με τον ανανά και τις κουταλιές σούπας από τη φρουκτόζη μέχρι να γίνουν λεία.
- Αδειάστε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα Ϲκατάληψης περίπου 900 γραμμαρίων και παγώστε το για 30 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια του να πήξει καλά.
- Στη συνέχεια, χτυπήστε ακόμη 2/3 του γιαούρτι (περίπου 200γρ) με τα βερίκοκα, τις κουταλιές σούπας από τη φρουκτόζη και το χρώμα ζαχαροπλαστικής, αν το χρησιμοποιείτε, μέχρι να γίνουν λεία.
- Απλώστε αυτό το μείγμα πάνω στη φόρμα και παγώστε για 30 λεπτά.
- Χτυπήστε το υπόλοιπο γιαούρτι με τη φρουκτόζη και τα φραμπουάζ.
- Αδειάστε αυτό το μείγμα στη φόρμα και παγώστε μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Αφήστε το τερίν στον καταψύκτη και τραβήξτε το έξω περίπου 20 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Για να το ξεφορμάρετε, βυθίστε τη φόρμα σε ζεστό νερό για 20-30 δευτερόλεπτα και ανατρέψτε το πάνω σε ένα πιάτο.
Σερβίρετε το τερίν με γιαούρτι, ανανά και βερίκοκα, διακοσμημένο με φέτες φρέσκου ανανά.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 30 mins
- Category: Γλυκό
- Method: Ψυγείο
- Cuisine: Γαλλική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 250
Keywords: Τεριν, ανανάς, φραμπουάζ,