Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τόνος με Πικάντικη Σάλτσα

Άλλο ένα πολύ νόστιμο πιάτο που σας προτείνουμε για σήμερα. Ο τόνος είναι ένα πολύ εύγευστο αλλά και θρεπτικό ψάρι και η σημερινή μας πρόταση το απογειώνει. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και καλή επιτυχία!

  • Total Time: 30 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 1 κουταλιές γλυκού λάδι
  • 4 φέτες τόνος (800 γραμμάρια)
  • Πικάντικη σάλτσα ντομάτας:
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 425 γραμμάρια ντοματάκια κονσέρβα ψιλοκομμένα
  • 1 μέτρια κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/2 κουταλιές γλυκού μπούκοβο
  • 1 φλιτζάνια μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • λάδι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1/2 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • 1/4 φλιτζάνια γλυκό κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιές σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι και σωταρετε τον τόνο μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Κρατήστε τον ζεστό. Σερβίρεται μαζί με την Πικάντικη Σάλτσα Ντομάτας.

Πικάντικη σάλτσα ντομάτας:

  1. Ζεστάνετε το λάδι στο ίδιο τηγάνι και σωταρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατώνοντας μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε τα ντοματάκια και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράστε τα ξεσκέπαστα μέχρι να δέσει η σάλτσα (περίπου 20 λεπτά). Αφαιρέστε τα δαφνόφυλλα πριν σερβίρετε.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική