Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τουλουμπάκια

Ιδιαίτερα νόστιμο γλυκό αλλά λιγάκι δύσκολο για αρχάριους. Με λίγη προσοχή στις οδηγίες μας θα τα καταφέρετε και θα αποζημιωθείτε για τον κόπο σας. Καλή επιτυχία.

  • Total Time: 2 hours
  • Yield: 16

Υλικά

  • 1 φλιτζάνια νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνια ψιλό σιμιγδάλι
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 1/4 φλιτζάνια κορν φλάουρ
  • 3 αυγά
  • Λάδι καλό για το τηγάνισμα
  • 1/4 φλιτζάνια ηλιέλαιο για τα χέρια
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το σιρόπι:

  1. Ανακατεύετε το νερό με τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά.
  2. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε χωρίς καπάκι για περίπου 15 λεπτά. (Το σιρόπι είναι έτοιμο όταν έχει πάρει ελαφρύ ξανθό χρώμα και όταν ρίχνοντας το σε πιάτο δεν κυλάει, αλλά μένει σταθερό).
  3. Ρίχνετε στο σιρόπι τον χυμό λεμονιού και αφήνετε στην άκρη, να κρυώσει.

Ετοιμάζετε τη ζύμη:

  1. Βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι σε κατσαρολάκι και τα αφήνετε να βράσουν. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και προσθέτετε το αλεύρι και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας γρήγορα με ξύλινη κουτάλα για περίπου 2 λεπτά.
  2. Μεταφέρετε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και το αφήνετε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά.
  3. Όταν το μίγμα είναι αρκετά κρύο για να μπορείτε να το ακουμπάτε, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε
  4. Όταν αναμιχθούν καλά τα υλικά, ρίχνετε το κορν φλάουρ και ανακατεύετε. Βάζετε μέσα τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας πριν προσθέσετε το επόμενο.
  5. Ζεσταίνετε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία. Αδειάζετε το ηλιέλαιο σε μικρό μπολ. Γεμίζετε ένα κορνέ με τελείωμα μεγάλο αστέρι με το μίγμα της ζύμης. Πιέζετε το κορνέ να βγάζει κομμάτια (4 εκ. μήκος). Τα κόβετε με το χέρι σας ή με ψαλίδι και τα ρίχνετε στο ζεστό λάδι. Μπορείτε να βουτάτε τα χέρια σας στο ηλιέλαιο για να μην κολλάει η ζύμη επάνω τους.
  6. Τηγανίζετε λίγα-λίγα την κάθε φορά, αυξάνοντας τη θερμοκρασία του λαδιού στο μέτριο. Τηγανίζετε τα τουλουμπάκια για περίπου 20 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν καλά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  7. Τα ρίχνετε στο κρύο σιρόπι, να «μείνουν» για 30 λεπτά, ώσπου να τραβήξουν όσο περισσότερο σιρόπι γίνεται, γυρίζοντας τα μερικές φορές. Τα βγάζετε με σπάτουλα και τα κρατάτε λίγο επάνω από το σιρόπι, για να τρέξει το επιπλέον. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα και τα σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 1 hour 30 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική