Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τραχανόπιτα

Πολύ νόστιμη και θρεπτική πίτα για όλους. Ακολουθείστε προσεκτικά τις οδηγίες μας και το γευστικό αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Καλή επιτυχία.

  • Total Time: 80 mins
  • Yield: 16

Υλικά

  • 1/2 κιλό φύλλα κρούστας
  • 2 φλιτζάνια τραχανά
  • 8 αυγά
  • 600 γραμμάρια τυρί φέτα
  • Βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τον τραχανά σε μια λεκάνη, χτυπάτε τα αυγά και το προσθέτετε. Ρίχνετε το τυρί λιωμένο με ένα πιρούνι, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε. Αλείφετε ένα ταψί Νο 34 με βούτυρο. Παίρνετε ένα φύλλο, το αλείφετε καλά με βούτυρο και βάζετε κατά μήκος λίγο μείγμα τραχανά. Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό, το στρίβετε σε σχήμα σαλίγκαρου και το τοποθετείτε στο ταψί. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπο φύλλα και το υπόλοιπο μείγμα κατά τον ίδιο τρόπο. Αλείφετε την πίτα με βούτυρο και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 1 ώρα. Σερβίρεται ζεστή.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 60 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Serving Size: Μερίδα
  • Calories: 235
  • Fat: 11 gr
  • Saturated Fat: 6 gr

Keywords: Τραχανόπιτα