Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τράγος βραστό

Δύσκολη συνταγή για δυνατούς μάγειρους. Το αποτέλεσμα όμως θα σας δικαιώσει για την προσπάθεια.

  • Total Time: 140 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 2 κιλά τράγιο (κομμάτι που να κάνει για βραστό)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 34 ώριμες ντομάτες
  • 300400 γραμμάρια σέλινο
  • 1/2 κουταλιές σούπας ντομάτα πελτές
  • 1 κουταλιές σούπας αλάτι
  • 1/2 κουταλιές γλυκού πιπέρι
  • 34 καρότα μέτρια
  • 23 κολοκυθάκια
  • 34 πατάτες μέτριες
  • Κριθαράκι ή αστράκι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Αν το κρέας είναι πολύ πρόσφατα σφαγμένο, το αφήνουμε, πριν το μαγειρέψουμε, στο ψυγείο για 3-4 μέρες.
  2. Πλένουμε καλά το τράγιο και το βάζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που να σκεπάζει το κρέας.
  3. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται το νερό, θα αρχίσει να βγάζει πάνω αφρό, που τον αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.
  4. Μόλις αρχίσει να βράζει το κρέας, προσθέτουμε στο βραστό το σέλινο, τα κρεμμύδια, το πιπέρι, τις ντομάτες και την ντομάτα πελτέ.
  5. Μετά από 1 ώρα βάζουμε τα καρότα και 30 λεπτά πριν από το τελικό βράσιμο βάζουμε τις πατάτες καθαρισμένες και ομοιόμορφα κομμένες και τα κολοκυθάκια.
  6. Μπορούμε το βραστό να το φάμε σκέτο με τα χορταρικά ή να βράσουμε στο ζουμί του λίγο ψιλό κριθαράκι ή αστεράκι.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 120 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Greek

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 486

Keywords: Τράγος, βραστό,