Υλικά
- 2 κιλά τράγιο (κομμάτι που να κάνει για βραστό)
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 3–4 ώριμες ντομάτες
- 300–400 γραμμάρια σέλινο
- 1/2 κουταλιές σούπας ντομάτα πελτές
- 1 κουταλιές σούπας αλάτι
- 1/2 κουταλιές γλυκού πιπέρι
- 3–4 καρότα μέτρια
- 2–3 κολοκυθάκια
- 3–4 πατάτες μέτριες
- Κριθαράκι ή αστράκι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Αν το κρέας είναι πολύ πρόσφατα σφαγμένο, το αφήνουμε, πριν το μαγειρέψουμε, στο ψυγείο για 3-4 μέρες.
- Πλένουμε καλά το τράγιο και το βάζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που να σκεπάζει το κρέας.
- Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται το νερό, θα αρχίσει να βγάζει πάνω αφρό, που τον αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.
- Μόλις αρχίσει να βράζει το κρέας, προσθέτουμε στο βραστό το σέλινο, τα κρεμμύδια, το πιπέρι, τις ντομάτες και την ντομάτα πελτέ.
- Μετά από 1 ώρα βάζουμε τα καρότα και 30 λεπτά πριν από το τελικό βράσιμο βάζουμε τις πατάτες καθαρισμένες και ομοιόμορφα κομμένες και τα κολοκυθάκια.
- Μπορούμε το βραστό να το φάμε σκέτο με τα χορταρικά ή να βράσουμε στο ζουμί του λίγο ψιλό κριθαράκι ή αστεράκι.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 120 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Greek
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 486
Keywords: Τράγος, βραστό,