Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τυροπιτάκια με μοτσαρέλα

Εύκολη και γρήγορη συνταγή αλλά με πολύ νόστιμη γεύση. Τυροπιτάκια με μοτσαρέλα. Ακουθήστε πιστά τις οδηγίες μας και καλή επιτυχία.

  • Total Time: 25 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνια βούτυρο
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζάνια παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
  • Αλάτι

Για την γέμιση:

  • 250 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 250 γραμμάρια μοτσαρέλα
  • 1 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη
  • 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1/2 φλιτζάνια σουσάμι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε σε μια λεκάνη το αλεύρι με λίγο αλάτι, το μπέικιν, το λάδι, το βούτυρο, το αυγό χτυπημένο, το τυρί και λίγο λίγο νερό. Τα ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή, και την αφήνετε για 1/2 ώρα. Βάζετε σε μια λεκάνη τα τυριά, το γιαούρτι, το αυγό χτυπημένο, πιπέρι και τα ανακατεύετε. Χωρίζετε τη ζύμη σε μικρά μπολάκια και με τον πλάστη τα ανοίγετε σε στρογγυλά φύλλα. Βάζετε ένα κουταλιές γλυκού γέμιση σε κάθε φύλλο και το κλείνετε σε μισοφέγγαρο. Αλείφετε ένα ταψί με βούτυρο και τα στρώνετε. Χτυπάτε τον κρόκο με λίγο νερό και αλείφετε τα τυροπιτάκια. Το πασπαλίζετε με το σουσάμι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά. Τα σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Category: Μεζέδες
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική