Print
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 1 1/2 αγγούρι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Καθαρίζετε το αγγούρι και το τρίβετε σε χοντρό τρίφτη. Το βάζετε σε σουρωτήρι με λίγο αλάτι και το αφήνετε να στραγγίξει.
- Ρίχνετε σε μια λεκάνη το γιαούρτι, προσθέτετε το σκόρδο πολτοποιημένο, τον άνηθο, το λάδι λίγο λίγο και ανακατεύετε.
- Τέλος, ρίχνετε το τριμμένο αγγούρι με λίγο αλάτι και ανακατεύετε ξανά.
- Βάζετε το τζατζίκι σε μπολ, το σκεπάζετε και το διατηρείτε στο ψυγείο.