Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Βαρκούλες κολοκυθάκια με τυρί

για 4 άτομα:

Υλικά

  • 4 μέτρια κολοκύθια
  • 1/2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • χυμός από μισό λεμόνι

Για τη γέμιση:

  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 1/2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 2 κρόκους αβγών
  • 2 κουταλιές σούπας λευκό ξηρό κρασί
  • 3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
  • 50 γραμμάρια Τυρί έμενταλ τριμμένο & λίγο για το πασπάλισμα)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και πλένετε τα κολοκύθια καλά. Τα βουτάτε σε βραστό νερό για 5′. Τα βγάζετε και τα περιχύνετε με κρύο νερό. Με ένα μαχαίρι κόβετε οριζόντια μια φέτα στο πάνω μέρος και αφαιρείτε τη σάρκα τους. Τα τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
  2. Κόβετε 1 1/2 κουταλιές σούπας βούτυρο σε κομμάτια και ζεσταίνετε το υπόλοιπο σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτετε το αλεύρι και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το κρασί, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά για 5′ ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και ρίχνετε 3 κουταλιές σούπας στο μείγμα που ψήνετε, αφήνοντας το να πάρει μια βράση. Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέτετε το τυρί και ανακατεύετε καλά τα υλικά. Γεμίζετε τα κολοκύθια με το μείγμα, ρίχνετε πάνω τα κομμάτια του βουτύρου και τα πασπαλίζετε με το τυρί. Ψήνετε τα κολοκύθια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200’ για 20′-25,’ μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά.
  • Author: Aggela