Υλικά
- 400 γραμμάρια τριβέλι (βίδες)
- 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη στη μέση, χωρίς σπόρους
- 100 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσι
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1–2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2/3 του φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 2–3 κουταλιές σούπας φρέσκα μυρωδικά, ψιλοκομμένα (κόλιαντρο και βασιλικό)
- 2 αντσούγιες ψιλοκομμένες
- 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρους και τριμμένη στον τρίφτη
- 1 κουταλιές σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα ταψάκι, τοποθετήστε τις πιπεριές με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και περιχύνετέ τες με λίγο λάδι. Ψήστε μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Στη συνέχεια, ξεφλουδίστε τις και κόψτε τις σε λωρίδες.
- Σε ένα άλλο ταψάκι, βάλτε τους κύβους από τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι, και περιχύνετε πάλι με λίγο λάδι. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 15 λεπτά στους 200°C – 220°C, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώστε τα.
- Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στραγγίστε τα καλά. Ανακατέψτε τα με τις πιπεριές και τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Βάλτε τη ντομάτα, το σκόρδο, τα μυρωδικά, το ξίδι, το υπόλοιπο λάδι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπλέντερ. Λειτουργήστε τη συσκευή μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέστε τη σάλτσα στα ζυμαρικά, μαζί με τις ελιές και τις αντσούγιες.
- Ανακατέψτε γρήγορα και σερβίρετε. Μπορείτε να προσθέσετε τυρί φέτα ή μοτσαρέλα σε κυβάκια πριν περιχύσετε τη σάλτσα, αν το επιθυμείτε.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 15 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 300
Keywords: Βίδες, Μεσογείου,