Υλικά
- 1 γλώσσα βοδινή
- 1 κιλό μοσχαρίσια ποδαράκια κομμένα
- 8 κρεμμύδια
- 8 καρότα
- 1 πράσο
- θυμάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουταλιές γλυκού κόκκους πιπεριού
- αλάτι
- 1/2 λίτρο κόκκινο κρασί
- 1/4 λίτρου ζωμό κρέατος
- 3 ποτηράκια του λικέρ κονιάκ
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τη γλώσσα 3-4 ώρες σε κρύο νερό. Βράστε περίπου 45 λεπτά, τα πόδια και τη γλώσσα σε μέτρια φωτιά. Κρυώστε τη γλωσσά και ξεφλουδίστε την. Καθαρίστε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Δέστε ένα μπουκετάκι, από το πράσο, το θυμάρι και τα βάγια. Βάζετε σε κατσαρόλα τη γλώσσα, τα ποδαράκια, τα λαχανικά και το μπουκετάκι με τα αρωματικά, το πιπέρι, το αλάτι το κόκκινο κρασί, και τον ζωμό κρέατος. Σκεπάζετε και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο φούρνο περίπου 1 1/2 ώρα.
- Βγάζετε τη γλώσσα και την κρατάτε ζεστή στον θερμοθάλαμο. Αφαιρείτε και το μπουκετάκι με τα αρωματικά, από τον ζωμό. Κόβετε τη γλώσσα σε φέτες 1-2 εκ. πάχους, όπως επίσης και τα πόδια, σε μικρά κομμάτια. Ρίχνετε το κονιάκ στοί ζωμό και τον σουρώνετε. Γαρνίρετε τα κομματάκια της γλώσσας με τα λαχανικά και τα κομματάκια από τα μοσχαρίσια πόδια και περιχύνετε με τη σάλτσα.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 90 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Keywords: Βοδινή, γλώσσα, κατσαρόλας,