Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Βοδινή Γλώσσα της Κατσαρόλας: Η Συνταγή των Γευσιγνωστών

Ενας ιδιαίτερα γευστικός πειρασμός είναι και η βοδινή γλώσσα. Βέβαια ενώ απευθύνεται σε “μερακλήδες” της γεύσης, η παρασκευή του δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπό την προυπόθεση βέβαια ότι θα ακολουθήσετε τις οδηγίες μας. Χαρίστε λοιπόν μια ιδιαίτερη γεύση τόσο σε σας όσο και στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

  • Total Time: 105 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1 γλώσσα βοδινή
  • 1 κιλό μοσχαρίσια ποδαράκια κομμένα
  • 8 κρεμμύδια
  • 8 καρότα
  • 1 πράσο
  • θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλιές γλυκού κόκκους πιπεριού
  • αλάτι
  • 1/2 λίτρο κόκκινο κρασί
  • 1/4 λίτρου ζωμό κρέατος
  • 3 ποτηράκια του λικέρ κονιάκ

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τη γλώσσα 3-4 ώρες σε κρύο νερό. Βράστε περίπου 45 λεπτά, τα πόδια και τη γλώσσα σε μέτρια φωτιά. Κρυώστε τη γλωσσά και ξεφλουδίστε την. Καθαρίστε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Δέστε ένα μπουκετάκι, από το πράσο, το θυμάρι και τα βάγια. Βάζετε σε κατσαρόλα τη γλώσσα, τα ποδαράκια, τα λαχανικά και το μπουκετάκι με τα αρωματικά, το πιπέρι, το αλάτι το κόκκινο κρασί, και τον ζωμό κρέατος. Σκεπάζετε και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο φούρνο περίπου 1 1/2 ώρα.
  2. Βγάζετε τη γλώσσα και την κρατάτε ζεστή στον θερμοθάλαμο. Αφαιρείτε και το μπουκετάκι με τα αρωματικά, από τον ζωμό. Κόβετε τη γλώσσα σε φέτες 1-2 εκ. πάχους, όπως επίσης και τα πόδια, σε μικρά κομμάτια. Ρίχνετε το κονιάκ στοί ζωμό και τον σουρώνετε. Γαρνίρετε τα κομματάκια της γλώσσας με τα λαχανικά και τα κομματάκια από τα μοσχαρίσια πόδια και περιχύνετε με τη σάλτσα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 90 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Keywords: Βοδινή, γλώσσα, κατσαρόλας,