Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ζαμπονοτυροκροκέτες

Βγαίνουν 50-54 κομμάτια. Μπορούμε να κάνουμε και την μισή ποσότητα.

  • Total Time: 25 mins

Υλικά

  • 10 ασπράδια αβγών
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 2627 φέτες ζαμπόν
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • 900 γραμμάρια τυρί κίτρινο μαλακό
  • 1 κιλό κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε στα τρία το φύλλο αφού έχει ξεπαγώσει. Κόβουμε την κάθε φέτα ζαμπόν στα δύο. Κόβουμε το κίτρινο τυρί σε σχήμα δαχτύλου (να βγαίνει περίπου 20 γραμμάρια το κομμάτι). Πάνω σε κάθε λωρίδα φύλλου, βάζουμε το ζαμπόν και το τυρί και το τυλίγουμε.
  2. Χτυπάμε καλά τα ασπράδια με το νερό. Βουτάμε την κάθε φλογέρα στο ασπράδι και την κυλάμε πάνω στο τριμμένο κεφαλοτύρι. Τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με αρκετό λάδι που έχει κάψει καλά. Αφήστε να ροδοκοκκινίσουν.
  3. Πρέπει να σερβιριστούν και να φαγωθούν ζεστές.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Category: Μεζέδες
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 460

Keywords: Ζαμπονοτυροκροκέτες, ζαμπον, τυρι, κροκέτες,