Υλικά
- 400 γραμμάρια ζυμαρικά
- 400 γραμμάρια κολοκυθάκια
- μερικοί κολοκυθανθοί (προαιρετικά)
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 60 γραμμάρια βούτυρο
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 120 γραμμάρια προσούτο ή καπνιστό πιπεράτο ζαμπόν χοντροκομμένο
- 100 ML. κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια τυρί κρέμα ή ανθότυρο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε λεπτές λωρίδες σαν σπιρτόξυλα.
- Ψιλοκόβετε το σκόρδο και τους κολοκυθανθούς.
- Ζεσταίνατε το μισό βούτυρο και το λάδι και σοτάρετε τα κολοκυθάκια 5′-6′. Προσθέτετε τους κολοκυθανθούς, το σκόρδο και το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα 5′. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το προσούτο ή το ζαμπόν σοτάροντας 5’ ακόμη.
- Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε και κρατάτε τρεις κουταλιές σούπας από το νερό που έβρασαν.
- Σε μικρό κατσαρολάκι αναμιγνύετε το υπόλοιπο βούτυρο με το τυρί, την κρέμα γάλακτος και το νερό που κρατήσατε. Ζεσταίνετε το μείγμα ανακατεύοντας 1-2′.
- αναμιγνύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα του τυριού και το μείγμα με τα κολοκυθάκια και σερβίρετε αμέσως.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 15 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ιταλική
Keywords: Ζυμαρικά, κολοκυθάκια, τυρί