Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ζυμαρικά με κολοκυθάκια

Άλλη μια υπέροχη γευστική δημιουργία. Εύκολα και γρήγορα μαγειρέψτε την και χαρίστε νόστιμες εμπειρίες σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή Επιτυχία!

  • Total Time: 20 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 400 γραμμάρια ζυμαρικά
  • 400 γραμμάρια κολοκυθάκια
  • μερικοί κολοκυθανθοί (προαιρετικά)
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 60 γραμμάρια βούτυρο
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 120 γραμμάρια προσούτο ή καπνιστό πιπεράτο ζαμπόν χοντροκομμένο
  • 100 ML. κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια τυρί κρέμα ή ανθότυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε λεπτές λωρίδες σαν σπιρτόξυλα.
  2. Ψιλοκόβετε το σκόρδο και τους κολοκυθανθούς.
  3. Ζεσταίνατε το μισό βούτυρο και το λάδι και σοτάρετε τα κολοκυθάκια 5′-6′. Προσθέτετε τους κολοκυθανθούς, το σκόρδο και το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα 5′. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το προσούτο ή το ζαμπόν σοτάροντας 5’ ακόμη.
  4. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε και κρατάτε τρεις κουταλιές σούπας από το νερό που έβρασαν.
  5. Σε μικρό κατσαρολάκι αναμιγνύετε το υπόλοιπο βούτυρο με το τυρί, την κρέμα γάλακτος και το νερό που κρατήσατε. Ζεσταίνετε το μείγμα ανακατεύοντας 1-2′.
  6. αναμιγνύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα του τυριού και το μείγμα με τα κολοκυθάκια και σερβίρετε αμέσως.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 15 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ιταλική

Keywords: Ζυμαρικά, κολοκυθάκια, τυρί