Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ζύμη σφολιάτας με τυρί

Η συνταγή αυτή είναι σχετικά απλή και εύκολη και το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 15 mins
  • Yield: 8

Υλικά

  • 1/2 κιλό ζύμη σφολιάτας έτοιμη
  • 300 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 2 αυγά
  • 600 γραμμάρια λάδι ραφινέ
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τη σφολιάτα σε μικρά κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού
  2. Αφού δουλέψετε το τυρί με το αυγά, ανοίξτε τα κομματάκια με τον πλάστη στρογγυλά και στο μέσον
  3. βάζετε λίγο από το δουλεμένο τυρί φέτα.
  4. Πιάστε όλες τις άκρες της σφολιάτας και κλείστε την καλά σαν πουγκάκια. Όταν γεμιστούν και κλειστούν όλες οι σφολιάτες, βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα ή σε άλλο βαθύ δοχείο και, αφού κάψει πάνω στη φωτιά, ρίξτε μέσα λίγες λίγες τις σφολιάτες να ψηθούν.
  5. Σουρώνονται και σερβίρονται ζεστές. Μπορείτε να τα ψήσετε και στο φούρνο.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Greek