Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πίτσα με ελιές

Απλή, εύκολη και νόστιμη συνταγή για Πίτσα με ελιές. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 90 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1 δόση ζύμη για πίτσα
  • 400 γραμμάρια ψιλοκομμένο τοματάκι με ελιές
  • 2 κουταλιές σούπας ντοματοπολτό
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές σούπας μαϊντανό και βασιλικό ψιλοκομμένα
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κουταλιές σούπας κάππαρη στραγγισμένη
  • 400 γραμμάρια τυριά ανάμεικτα τριμμένα (μοτσαρέλα, κεφαλογραβιέρα και κασέρι)
  • 10 μικρά ντοματακια
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγη ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάστε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες της βασικής συνταγής (δείτε την ενότητα “Ζύμες“) και ανοίξτε τη σε δύο φύλλα διαμέτρου 32 εκατοστών και πάχους 0,5 εκατοστών.
  2. Απλώστε τη ζύμη σε δύο μεγάλα ταψιά.
  3. Εν τω μεταξύ, προετοιμάστε τη σάλτσα ντομάτας ως εξής: Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και την πιπεριά. Προσθέτετε τα ντοματάκια, τον ντοματοπολτό, λίγο ζεστό νερό, τον κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη.
  4. Βράστε τη σάλτσα για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να γίνει πυκνή με το λάδι της.
  5. Αφαιρέστε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέστε τον βασιλικό, τον μαϊντανό και την κάππαρη.
  6. Κατανείμετε τη σάλτσα αυτή στις δύο πίτσες και από πάνω προσθέτετε τα τυριά, τις ελιές και τα φρέσκα ντοματάκια.
  7. Ψήστε για 25-30 λεπτά.
  8. Γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε την πίτσα ζεστή.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 70 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Italian

Keywords: Πίτσα, ελιές