Υλικά
- 1 δόση ζύμη για πίτσα
- 400 γραμμάρια ψιλοκομμένο τοματάκι με ελιές
- 2 κουταλιές σούπας ντοματοπολτό
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 3 κουταλιές σούπας μαϊντανό και βασιλικό ψιλοκομμένα
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 κουταλιές σούπας κάππαρη στραγγισμένη
- 400 γραμμάρια τυριά ανάμεικτα τριμμένα (μοτσαρέλα, κεφαλογραβιέρα και κασέρι)
- 10 μικρά ντοματακια
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- λίγη ζάχαρη
- 150 γραμμάρια ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
Εκτέλεση
- Ετοιμάστε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες της βασικής συνταγής (δείτε την ενότητα “Ζύμες“) και ανοίξτε τη σε δύο φύλλα διαμέτρου 32 εκατοστών και πάχους 0,5 εκατοστών.
- Απλώστε τη ζύμη σε δύο μεγάλα ταψιά.
- Εν τω μεταξύ, προετοιμάστε τη σάλτσα ντομάτας ως εξής: Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και την πιπεριά. Προσθέτετε τα ντοματάκια, τον ντοματοπολτό, λίγο ζεστό νερό, τον κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη.
- Βράστε τη σάλτσα για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να γίνει πυκνή με το λάδι της.
- Αφαιρέστε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέστε τον βασιλικό, τον μαϊντανό και την κάππαρη.
- Κατανείμετε τη σάλτσα αυτή στις δύο πίτσες και από πάνω προσθέτετε τα τυριά, τις ελιές και τα φρέσκα ντοματάκια.
- Ψήστε για 25-30 λεπτά.
- Γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε την πίτσα ζεστή.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 70 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Italian
Keywords: Πίτσα, ελιές