Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ταντούρι κοτόπουλο Ινδικό

Ταντούρι κοτόπουλο Ινδικό. Συνταγή για 6 άτομα

  • Total Time: 70 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 3 στήθη κοτόπουλου
  • 1 δόση μαρινάτα για ταντούρι (βλέπε σάλτσες)
  • 2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
  • μερικά φυλλαράκια μέντας
  • 2 πράσινα λεμόνια, κομμένα σε φετάκια

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τα στήθη του κοτόπουλου στη μέση, αφού αφαιρέσετε τα κόκαλα. Κάνετε μερικές βαθιές σχισμές με κοφτερό μαχαίρι στα στήθη του κοτόπουλου.
  2. Ετοιμάζετε τη μαρινάτα για ταντούρι σύμφωνα με τις οδηγίες της αντίστοιχης συνταγής και προσθέτετε το ηλιέλαιο.
  3. Βυθίζετε σ’ αυτήν τα στήθη κοτόπουλου, τα αφήνετε στο ψυγείο 1 νύχτα μέσα στη μαρινάτα και τα γυρίζετε 2-3 φορές.
  4. Ψήνετε τα στήθη κοτόπουλου στο γκριλ ή στα κάρβουνα, αλείφοντας συχνά με τη μαρινάτα τους.
  5. Μπορείτε να ψήσετε το κοτόπουλο στο φούρνο πάνω σε σχάρα και από κάτω να βάλετε ένα ταψί που να μαζεύει τη μαρινάτα ή να τα ψήσετε σε ταψί μαζί με τη μαρινάτα τους 50′ περίπου.
  6. Γαρνίρετε με φετάκια πράσινου λεμονιού και με φυλλαράκια μέντας.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 50 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ασιατική