Μαρινάδα για ταντούρι βασική συνταγή για κότα
Μαρινάδα για ταντούρι βασική συνταγή για κότα
Υλικά
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 κουταλιές σούπας φρέσκο τζίντζερ, κομμένο σε κομμάτια
- 3 μέτριες σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες
- 1 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιές σούπας φυτικό λάδι
- 1/2 φλιτζάνια γιαούρτι
- 1 1/2 κουταλιές γλυκού τριμμένο κόλιαντρο
- 1 κουταλιές γλυκού κύμινο
- 1/2 κουταλιές γλυκού κουρκουμά
- 1/4 κουταλιές γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1/4 κουταλιές γλυκού κανέλα
- λίγα γαρίφαλα
- 1/4 κουταλιές γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/4 κουταλιές γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1/2 κουταλιές γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβετε σε μίξερ το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο.
- Προσθέτετε το λεμόνι και το λάδι και συνεχίζετε το χτύπημα.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ και ρίχνετε το γιαούρτι, τα μπαχαρικά και το αλάτι.
- Ανακατεύετε καλά και αφήνετε στη σάλτσα αυτή το κοτόπουλο για πολλές ώρες.