Μαρινάδα για ταντούρι: βασική συνταγή για κότα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μαρινάδα για ταντούρι βασική συνταγή για κότα

Μαρινάδα για ταντούρι βασική συνταγή για κότα

Υλικά

  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιές σούπας φρέσκο τζίντζερ, κομμένο σε κομμάτια
  • 3 μέτριες σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες
  • 1 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιές σούπας φυτικό λάδι
  • 1/2 φλιτζάνια γιαούρτι
  • 1 1/2 κουταλιές γλυκού τριμμένο κόλιαντρο
  • 1 κουταλιές γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλιές γλυκού κουρκουμά
  • 1/4 κουταλιές γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κουταλιές γλυκού κανέλα
  • λίγα γαρίφαλα
  • 1/4 κουταλιές γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 κουταλιές γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1/2 κουταλιές γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβετε σε μίξερ το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο.
  2. Προσθέτετε το λεμόνι και το λάδι και συνεχίζετε το χτύπημα.
  3. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ και ρίχνετε το γιαούρτι, τα μπαχαρικά και το αλάτι.
  4. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε στη σάλτσα αυτή το κοτόπουλο για πολλές ώρες.

Notes

Με τη μαρινάτα για ταντούρι μπορείτε να δώσετε γεύση και να μαλακώνετε φιλέτα κοτόπουλου ή στήθος κοτόπουλου. Για να ρουφήξουν τη μαρινάτα κάνετε μικρές σχισμές στο ψαχνό του κοτόπουλου.

  • Author: Aggela

Leave a Reply