Αρνάκι στο φούρνο με σπανάκι: συνταγή που πρέπει να δείτε!

Αρνάκι στο φούρνο με σπανάκι: συνταγή που πρέπει να δείτε!

Η συνταγή για Αρνάκι στο φούρνο με σπανάκι που πρέπει να δοκιμάσετε!

Το αρνάκι στον φούρνο με σπανάκι, είναι ένα πιάτο πλούσιο σε αρώματα και γεύση, που συνδυάζει το αφράτο και ζουμερό αρνί με το νόστιμο σπανάκι και την εκλεκτική γεύση από τα εντεράκια με το συκώτι. Η αποτελεσματική χρήση αρωματικών όπως το δυόσμο και το κόκκινο πιπέρι, προσφέρουν ένα εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Η συνταγή αυτή έχει πλούσια υλικά που συνδυάζονται αρμονικά για να δημιουργήσουν ένα πιάτο γεμάτο γεύση και θρεπτικές αξίες. Το αρνί είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης και βιταμινών, ενώ το σπανάκι προσφέρει φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Τα εντεράκια και το συκώτι προσθέτουν ένα μοναδικό συνδυασμό γεύσης και πλούσιας διατροφής.

Η συνταγή είναι σχετικά εύκολη στην προετοιμασία και το μαγείρεμα. Οι λεπτομερείς οδηγίες σας βοηθούν να παρασκευάσετε αυτό το πιάτο χωρίς προβλήματα. Με τη σωστή φροντίδα και την αγάπη για το μαγείρεμα, θα δημιουργήσετε ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Με αυτήν τη συνταγή, μπορείτε να απολαύσετε ένα γευστικό γεύμα που συνδυάζει την παράδοση με την δημιουργικότητα στην κουζίνα. Είναι ιδανικό για ένα ειδικό γεύμα με φίλους και οικογένεια, και θα σας αφήσει με μια ευχάριστη γευστική εμπειρία. Απολαύστε το!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Αρνάκι στο φούρνο με σπανάκι

Μια καταπληκτική γευστική πρόταση για συνταγή με Αρνάκι στο φούρνο με σπανάκι. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 55 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό αρνί
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 4 κρεμμυδάκια
  • 200 γραμμάρια εντεράκια
  • Το συκώτι από το αρνί
  • 1 φλιτζάνια λάδι
  • Λίγα φύλλα δυόσμου
  • 1/2 φλιτζάνια ρύζι
  • Λίγο πιπέρι κόκκινο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά το κρέας, το κόβετε σε μερίδες και το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι κόκκινο, Το τοποθετείτε σε ταψί, ρίχνετε το μισό λάδι και το ψήνετε ατούς 180 βαθμούς για 1 και 1/2 ώρα. Καθαρίζετε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τα πλένετε καλά και τα στραγγίζετε. Τα κόβετε σε κομμάτια. Πλένετε καλά το εντεράκια, τα γυρίζετε με ένα ξυλάκι, τα πλένετε πάλι καλά και τα κόβετε σε κομμάτια. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα μια κουταλιές σούπας λάδι, τα κρεμμυδάκια, το συκώτι κομμένο σε κομματάκια, τα εντεράκια και τα σοτάρετε. Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα. Στύβετε με τα χέρια σας καλά το σπανάκι, το ρίχνετε στην κατσαρόλα και το σοτάρετε, μέχρι να μαραθεί.
  2. Βγάζετε το ταψί οπό το φούρνο, προσθέτετε το σπανάκι και τα συκωτάκια. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίχνετε το δυόσμο και τα ανακατεύετε λίγο. Ψήνετε για 10 λεπτά ακόμη. Προσθέτετε το ρύζι και τα αφήνετε να ψηθούν όλα μαζί. Αφήνετε να χλυαρώσει το φαγητό πριν σερβίρετε.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 30-35 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 330

Keywords: Αρνάκι, φούρνος, σπανάκι,

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης