Ρολό ρυζιού με παρμεζάνα και μπέϊκον: ένα τέλειο ρολό

Ρολό ρυζιού με παρμεζάνα και μπέϊκον: ένα τέλειο ρολό

Απλή και εύκολη συνταγή για ρολό με ρύζι, παρμεζάνα και μπέικον σε έναν εκπληκτικό συνδυασμό

Το ρολό ρυζιού με παρμεζάνα και μπέϊκον είναι μια εξαιρετική συνταγή που συνδυάζει την ελαφρότητα του ρυζιού με την πλούσια γεύση της παρμεζάνας και την γλυκιά αλμυράδα του μπέϊκον. Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για μια ειδική ευκαιρία ή ένα δείπνο που θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Ορισμένες πληροφορίες για τις θερμίδες που παρέχονται ανά μερίδα μπορούν να είναι χρήσιμες για τους ανθρώπους που προσέχουν τη διατροφή τους. Με τις 560 θερμίδες ανά μερίδα, το ρολό ρυζιού με παρμεζάνα και μπέϊκον παρέχει μια αξιοπρεπή πηγή ενέργειας.

Είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη ότι η εξισορρόπηση των θερμίδων στη διατροφή σας είναι σημαντική για τη διατήρηση του βάρους σας. Επίσης, η συνταγή παρέχει πρωτεΐνες από το μπέϊκον, υδατάνθρακες από το ρύζι και λίπη από την παρμεζάνα.

Μην ξεχνάτε ότι η ισορροπημένη διατροφή είναι σημαντική για την καλή υγεία, και η διατροφική αξία μιας συνταγής είναι μόνο ένα μέρος της εξίσωσης.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ρολό ρυζιού με παρμεζάνα και μπέϊκον

Σας παρουσιάζουμε μια καλή ιδέα που ξεφεύγει από το κλασικό, βαρετό, σπυρωτό, στεγνό ρύζι. Ένα υπέροχο συνοδευτικό πιάτο με ένα συνηθισμένο υλικό. Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας!

  • Total Time: 22 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 3 μερίδες Ρύζι
  • 4 κουταλιές σούπας μαγιονεζα
  • 7 φέτες μπεικον
  • 400 γραμμάρια παρμεζανα τριμμένη
  • 1 κυβος λαχανικων της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το ρύζι ρίχνοντας 1 κυβο κνορ λαχανικών και λίγο αλάτι μέχρι να γίνει λαπάς
  2. Αφού το σουρώσουμε, ρίζνουμε 4 κουταλιές σούπας μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σε ενα τηγάνι (χωρίς λάδι) τσιγαρίζουμε το μπέικον μέχρι να ξεροψηθεί αρκετά.
  4. Το κόβουμε κομματάκια και το ρίχνουμε μέσα στο ρύζι.
  5. Ρίχνουμε και την μισή ποσότητα παρμεζάνας και ανακατεύουμε καλά.
  6. Το τοποθετούμε σε μια φόρμα σιλικόνης μακρόστενη, το αφήνουμε 10 λεπτά να στερεοποιηθεί και ξεφορμάρουμε.
  7. Όπως είναι ζεστό το ρύζι, ρίχνουμε και την υπόποιπη παρμεζάνα.
  8. Είναι άριστο συνοδευτικό για το Χριστουγεννιάτικο σας τραπέζι μαζί με μια τηγανιά κοτόπουλου.

Αντί για κύβο λαχανικών μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δυο κλαδάκια κρόκο Κοζάνης

Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας!

  • Author: Greekouzina
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 12-15 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 560

Keywords: Ρολό, παρμεζάνα, μπέϊκον,

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης