Τσουρέκι: απλή και καλή συνταγή για όλους

Τσουρέκι: απλή και καλή συνταγή για όλους

Το τσουρέκι είναι ένα παραδοσιακό γλυκό αρτοσκεύασμα που συνήθως παρασκευάζεται κατά τη διάρκεια των γιορτών. Παρακάτω θα βρείτε μια συνταγή για την παρασκευή του τσουρεκιού.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τσουρέκι

Η συνταγή αυτή είναι σχετικά απλή και εύκολη και το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 130 mins
  • Yield: 12

Υλικά

  • 400 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 δόση βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κρόκος αβγού
  • 1 κουταλιές σούπας γάλα

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίστε σε λεκανάκι το αλεύρι και ανακατώστε με τη μαγιά.
  2. Προσθέστε το αλάτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τα αυγά, το ασπράδι και την κρέμα γάλακτος.
  3. Ζυμώστε με το ειδικό εξάρτημα ζύμης του μίξερ, πρώτα στη χαμηλή ταχύτητα και μετά στην πιο υψηλή, ώσπου να γίνει η ζύμη λεία (περίπου 5 λεπτά).
  4. Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να ανέβει.
  5. Πασπαλίστε τη ζύμη με αλεύρι, βγάλτε τη στον πάγκο και ζυμώστε ξανά. Με τα 2/3 της ζύμης φτιάξτε τρία ‘κορδόνια’, περίπου 40 εκ.
  6. Πλέξτε τα κορδόνια και βάλτε την πλεξούδα πάνω σε βουτυρωμένο χαρτί φούρνου.
  7. Με κόφτη πίτσας (τροχό) σχηματίστε ένα αυλάκι στη μέση. Χτυπήστε τον κρόκο με το νερό και αλείψτε την επιφάνεια. Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάξτε τρία τσουρέκια 30 εκ. περίπου.
  8. Τοποθετήστε το μικρότερο πάνω στο μεγαλύτερο. Αλείψτε με αυγό και αφήστε σε ζεστό μέρος να ανέβουν. Βάλτε τα στο φούρνο.

Φούρνος Ηλεκτρικός: 180-200 (προθερμασμένος) Υγραερίου: Θέση 3-4 (προθερμασμένος) Χρόνος ετοιμασίας: περίπου 90 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 35 λεπτό

  • Author: Aggela
  • Prep Time: 25 mins
  • Cook Time: 90 mins
  • Category: Επιδόρπιο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Greek

Keywords: Τσουρέκι, Χριστουγεννιάτικο

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης