Αυτή η συνταγή δημιουργεί ένα πλούσιο και αρωματικό φαγητό που συνδυάζει τη γεύση από το μοσχάρι με τη φρεσκάδα των μανιταριών και τη γλυκιά νότα του πορτοκαλιού.
Η συνταγή για Μοσχάρι με Μανιτάρια και Πορτοκάλι, είναι ένα εξαιρετικά νόστιμο και εκλεπτυσμένο πιάτο που συνδυάζει υψηλής ποιότητας μοσχάρι, αρωματικά μανιτάρια, φρέσκες ντομάτες και το εκλεκτικό άρωμα του πορτοκαλιού. Με την ευκολία της προετοιμασίας και την αποτέλεσμα ενός πιάτου εστιατορίου, αυτή η συνταγή θα σας εντυπωσιάσει και θα ικανοποιήσει την απαιτητική σας γευστική παλέτα.
Οι υγιεινές πλευρές της συνταγής είναι εξίσου σημαντικές. Χρησιμοποιώντας μοσχάρι, προσφέρουμε μια πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης με χαμηλά λιπαρά. Τα μανιτάρια προσθέτουν την υπέροχη γεύση τους και πλούσια διατροφικά συστατικά, ενώ το πορτοκάλι προσδίδει μια δροσερή νότα ξυσμάτος και χυμού. Με αυτήν τη συνταγή, μπορείτε να απολαύσετε ένα γευστικό γεύμα που είναι ταυτόχρονα ευεργετικό για τον οργανισμό σας.
Οι χρόνοι προετοιμασίας και μαγειρέματος είναι λογικοί, και με τις λεπτομερείς οδηγίες της συνταγής, θα είναι εύκολο να παρασκευάσετε αυτό το πιάτο ακόμη και για ένα ειδικό γεύμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα φινετσάτο πιάτο που μπορείτε να σερβίρετε με υπερηφάνεια σε φίλους και οικογένεια.
Σε κάθε μερίδα αυτής της συνταγής παρέχονται περίπου 4,2 γραμμάρια λιπαρά, 4,4 γραμμάρια φυτικές ίνες και περίπου 290 θερμίδες. Αυτά τα στοιχεία αντιπροσωπεύουν μια ισορροπημένη επιλογή για ένα γευστικό και θρεπτικό γεύμα.
Επιτρέψτε στον εαυτό σας να απολαύσει αυτήν τη συναρπαστική γαστρονομική εμπειρία και εντυπωσιάστε τους γευστικούς σας κύκλους με αυτό το μοναδικό πιάτο. Καλή επιτυχία!
PrintΜοσχάρι με Μανιτάρια και Πορτοκάλι
Ανά μερίδα: Λιπαρά 4,2 γραμμάρια. φυτικές ίνες 4,4 γραμμάρια, θερμίδες 290.
- Total Time: 110 mins
- Yield: 4
Υλικά
- λάδι
- 800 γραμμάρια ψαχνό μοσχάρι
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 μικρό πράσο κομμένο σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 ½ κουταλιές σούπας ντοματοπολτός
- 1 κουταλιές γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/3 φλιτζάνια χυμός πορτοκαλιού.
- ½ φλιτζάνια ξερό άσπρο κρασί
- ½ φλιτζάνια ζωμός βοδινού
- 200 γραμμάρια μανιτάρια
- 2 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρο και ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
- Κόψτε το μοσχάρι σε κύβους περίπου 3 εκατοστά. Ψεκάστε με λάδι ένα μεγάλο σκεύος και σωτάρετε το μοσχάρι σε δόσεις. Βγάλτε το μοσχάρι από το σκεύος και βάλτε το στην άκρη.
- Σωτάρετε στο ίδιο σκεύος το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο.
- Ξαναβάλτε το μοσχάρι στο σκεύος μαζί με τα υπόλοιπα υλικά: ντοματοπολτό, ξύσμα πορτοκαλιού, χυμό πορτοκαλιού, ξερό άσπρο κρασί, ζωμό βοδινού, μανιτάρια, και ντομάτες.
- Αφήστε να πάρει βράση.
- Ψήστε το μείγμα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένο, για περίπου 1 1/2 ώρα.
- Ξεσκεπάστε το και συνεχίστε το ψήσιμο περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πηχτώσει ελαφρά η σάλτσα.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 90 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 290
- Fat: 4,2 gr
- Fiber: 4,4 gr
Keywords: Μοσχάρι, μανιτάρια, πορτοκάλι,