Τα μικρά χταποδάκια ριγανάτα σε μια πολύ απλή συνταγή, μαγειρεμένα στα πλούσια αρώματα της ρίγανης. Η συνδυαστική εμπειρία από την ελαφριά γεύση του χταποδιού με την γλυκιά γεύση του κρεμυδιού, είναι μια γευστική εμπειρία. Σερβίρονται ως κρύο ορεκτικό για τσίπουρο ή ούζο σε μια ποικιλία μεσογειακών εστιατορίων.
PrintΧταποδάκια ριγανάτα
Χταποδάκια ριγανάτα: Μια νόστιμη μεσογειακή λιχουδιά.
- Total Time: 18 minute
- Yield: 4
Υλικά
- 1,5 κιλό χταπόδι (1 μεγάλο ή 2–3 μικρότερα)
- 150 γραμμάρια ξίδι
- 1 κρεμμύδι
- 1 κουταλιές γλυκού Ρίγανη
- 3–4 κουταλιές σούπας λάδι
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Αν το χταπόδι σας είναι κατεψυγμένο, το βάζετε όπως είναι παγωμένο σε κατσαρόλα με το ξίδι και το κρεμμύδι. Αν είναι φρέσκο, βεβαιωθείτε ότι είναι καλά χτυπημένο για να είναι μαλακό.
- Το ξεπλένετε και το βάζετε σε κατσαρόλα με το ξίδι, το κρεμμύδι και 200 γραμμάρια νερό. Στο κατεψυγμένο χταπόδι δεν βάζουμε νερό, γιατί βγάζει από μόνο του πολλά υγρά.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 1 3/4 -2 ώρες να μαλακώσει καλά.
- Σε μπολάκι αδειάζετε τους χυμούς από την κατσαρόλα, προσθέτετε τη ρίγανη, το λάδι, αλατοπίπερο και χτυπάτε με πιρούνι.
- Βάζετε σε πιατέλα το χταπόδι, το κόβετε σε ροδέλες και το περιχύνετε με τη σάλτσα.
- Σερβίρετε κρύο.
- Prep Time: 10 λεπτά
- Cook Time: 2 hours
- Category: Μεζέδες
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Keywords: χταπόδι