Zuccotto : ένα πολύ ιδιαίτερο ιταλικό γλυκό για όλους

Το Zuccotto είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό γλυκό που φτιάχνεται με κέικ, ξηρούς καρπούς, κρέμα γάλακτος και σοκολάτα. Είναι ένα πλούσιο και γευστικό γλυκό που είναι ιδανικό για ειδικές περιστάσεις.

Το Zuccotto είναι ένα πλούσιο και γευστικό γλυκό που είναι ιδανικό για ειδικές περιστάσεις. Η σοκολάτα, η κρέμα γάλακτος και οι ξηροί καρποί συνδυάζονται αρμονικά για να δημιουργήσουν μια αξέχαστη γεύση.

Επιπλέον πληροφορίες

Το Zuccotto παραδοσιακά σερβίρεται σε γιορτές και άλλες επίσημες περιστάσεις. Είναι ένα γλυκό που έχει μακρά ιστορία και παράδοση, και είναι ακόμα δημοφιλές σήμερα.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Zuccotto

Δεν θεωρείται εύκολο γλυκό αλλά είμαστε σίγουροι ότι αν ακολουθήσετε τις οδηγίες μας θα τα καταφέρετε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 20 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 60 γραμμάρια καθαρισμένα αμύγδαλα
  • 60 γραμμάρια καθαρισμένα φουντούκια
  • 1 μακρόστενο κέικ (πωλείται έτοιμο)

Για τη γέμιση:

  • 1/4 φλιτζάνια κονιάκ
  • 1/4 φλιτζάνια λικέρ Αμαρέτο
  • 150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Για το γαρνίρισμα:

  • Κακάο σε σκόνη
  • 200 γραμμάρια καθαρισμένες φράουλες, κομμένες στα δύο

Εκτέλεση

  1. Ψήνετε τους ξηρούς καρπούς στο φούρνο και τρίβετε τα φουντούκια μέχρι να φύγει τελείως η φλούδα τους.
  2. Καλύπτετε μια φόρμα για πουτίγκα με διάφανη μεμβράνη. Κόβετε κατά μήκος φέτες πάχους 1 εκ. από το κέικ και μετά κόβετε την κάθε φέτα διαγώνια ώστε να σχηματιστούν τρίγωνα.
  3. Αναμιγνύετε το κονιάκ με το λικέρ και με το μίγμα ραντίζετε τα κομμάτια του κέικ. Καλύπτετε με το κέικ τη φόρμα, κρατώντας στην άκρη μερικά κομμάτια

Για τη βάση του γλυκού.

  1. Ψιλοκόβετε τους ξηρούς καρπούς και τρίβετε τη σοκολάτα.
  2. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν σαντιγί.
  3. Ανακατεύετε τη σαντιγί με τους ξηρούς καρπούς και τη μισή σοκολάτα. Απλώνετε το μισό μίγμα σαντιγί γύρω γύρω στη φόρμα, αφήνοντας ένα κενό στη μέση.
  4. Λιώνετε την υπόλοιπη σοκολάτα και την αναμιγνύετε με την υπόλοιπη σαντιγί. Γεμίζετε με το μίγμα το κενό στη φόρμα. Καλύπτετε με τις τελευταίες φέτες κέικ.
  5. Καλύπτετε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά, τουλάχιστον για 6 ώρες.
  6. Το ξεφορμάρετε, πασπαλίζετε με κακάο σε σκόνη και συνοδεύετε με φρέσκες φράουλες.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψυγείο
  • Cuisine: Ιταλική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 459

Keywords: Ζουκώτο, Zuccotto

 

Leave a Reply