Ντολμαδάκια με μπακαλιάρο αυγολέμονο: πιάτο γεμάτο γεύση
Προετοιμασία
12 hours
Ψήσιμο
5 mins
Μια ιδιαίτερη συνταγή για ντολμαδάκια με μπακαλιάρο αυγολέμονο. Δεν κρίνεται ως εύκολη. Αν όμως ακολουθήσετε τις οδηγίες μας, είμαστε σίγουροι ότι θα...
Εκτέλεση
2
Κόβετε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον βάζετε σε λεκάνη με νερό για 12 ώρες, αλλάζοντας το νερό πέντε-έξι φορές.
3
Αφαιρείτε το δέρμα και τα κόκαλα.
4
Τον βράζετε σε κατσαρόλα με λίγο νερό για 5 λεπτά, τον στραγγίζετε, τον κόβετε σε πολύ μικρά κομματάκια και αφαιρείτε όλα τα κοκαλάκια.
5
Βάζετε το ψαχνό σε μια λεκάνη.
6
Προσθέτετε το ρύζι, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, πιπέρι, το μαϊντανό, το δυόσμο, τον άνηθο, το κύμινο, το μισό λάδι και τα ζυμώνετε.
7
Ζεματάτε το λάχανο σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, αφήνετε να κρυώσει και απλώνετε τα φύλλα του.
8
Στρώνετε τα κοτσάνια στον πάτο μιας κατσαρόλας.
9
Βάζετε σε κάθε φύλλο μία κουταλιές σούπας από το μείγμα του μπακαλιάρου, τα τυλίγετε σε ντολμαδάκια και τα τοποθετείτε σε σειρές στην κατσαρόλα, χωρίς να αφήνετε κενά.
10
Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, πιπέρι, περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι, ρίχνετε τέσσερα φλιτζάνια νερό και τα σιγοβράζετε, μέχρι να μείνουν με λίγο ζωμό.
11
Χτυπάτε το αυγό με το χυμό λεμονιού.
12
Προσθέτετε λίγο ζωμό από το φαγητό και περιχύνετε τους ντολμάδες με το αυγολέμονο.
13
Αφήνετε για 2 λεπτά σκεπασμένη την κατσαρόλα και τους σερβίρετε.
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!
Προσθήκη Σχολίου