Ντολμαδάκια με ψάρι: ένα πολύ νόστιμο πιάτο για όλους
Προετοιμασία
10 mins
Ψήσιμο
25 mins
Ντολμαδάκια με ψάρι. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας επακριβώς και χαρίστε νέες γευστικές εμπειρίες σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία.
Εκτέλεση
2
Πλένετε τα αμπελόφυλλα καλά.
3
Ρίχνετε σε κατσαρόλα νερό, λίγο αλάτι και, μόλις πάρει βράση, προσθέτετε τα αμπελόφυλλα και το βράζετε για 5 λεπτά.
4
Τα στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσουν.
5
Καθαρίζετε το ψάρι και το πλένετε καλά.
6
Αφαιρείτε το κεφάλι, το δέρμα, τα κόκαλα, το κόβετε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε μια λεκάνη.
7
Ρίχνετε τα κρεμμύδια, το καρότο, το μαϊντανό, μία κουταλιές σούπας λάδι, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε.
8
Παίρνετε ένα αμπελόφυλλο, βάζετε ένα κουταλιές γλυκού γέμιση, το κλείνετε και από τις δύο πλευρές και το τυλίγετε σε ντολμαδάκι.
9
Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα αμπελόφυλλα και τοποθετείτε τα ντολμαδάκια με τη σειρά σε μια κατσαρόλα.
10
Προσθέτετε δύο φλιτζάνια χλιαρό νερό, το υπόλοιπο λάδι, λίγο αλάτι και τα σιγοβράζετε για 25-30 λεπτά.
11
Χτυπάτε το αυγό με το χυμό λεμονιού, ρίχνετε λίγο λίγο ζωμό από την κατσαρόλα, τα ανακατεύετε και περιχύνετε τα ντολμαδάκια.
12
Τα αφήνετε για 5 λεπτά και τα σερβίρετε σε πιατέλα.
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!
Προσθήκη Σχολίου